SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u ziyaret etti

Kırım Tatarlarının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Eskişehir ziyaretinde Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ile bir araya gelerek, Kırım Tatarlarının son durumu, Ukrayna ve Türkiye'deki gelişmeler ile Rus Kızıl Ordu Korosu'nun Türkiye'de gerçekleştireceği turneyi görüştü.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2024 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 02:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u ziyaret etti

Türk dünyasının yaşayan efsanesi, Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu Türkiye ziyareti kapsamında, başkent Ankara'daki resmî temaslarının ardından Eskişehir'e gitti. Efsanevî lider Kırımoğlu 25 Nisan 2024 tarihinde Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ile bir araya geldi.

KIRIMOĞLU, ODUNPAZARI BELEDİYE BAŞKANI KAZIM KURT'U ZİYARET ETTİ

Görüşmede ayrıca, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Eskişehir Kırım Derneği Başkanı Recep Şen, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkan Yardımcısı Aliye Çıtak, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun Yardımcısı Şevket Usmanov, Kırım Ailesi kurucusu Anife Kurtseitova, Eskişehir Kırım Derneği Birinci Başkan Yardımcısı ve Bursa Gelişim Vakfı Eskişehir Temsilcisi Abdullah Akkurt, Eskişehir Kırım Derneği İkinci Başkan Yardımcısı Zeki Erdemli ve Kırım Haber Ajansı (QHA) Türkiye İrtibat Bürosu Müdürü Esma Kasar da yer aldı.

Görüşmede Kırım Tatarlarının son durumu, Ukrayna ve Türkiye'deki gelişmelerin yanı sıra Rus Kızıl Ordu Korosu'nun Türkiye'de gerçekleştireceği turne ele alındı. Kırımoğlu koronun Türkiye'de Kırım Tatar Sürgünü'nün 80. ve Büyük Kafkasya Sürgünü'nün 160. yıl dönümünde vereceği konsere yönelik tepkisini yineledi.

Görüşmenin sonunda Kurt, Kırımoğlu'na Eskişehir'de meşhur olan lüle taşından yapılmış bir pipo hediye etti. 

RUS KIZIL ORDU KOROSU'NDAN SÜRGÜN YIL DÖNÜMÜNDE KONSER!

Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu, Türkiye turnesi adı altında tarihi bir skandala imza atacak. Rus Kızıl Ordu Korosu, Türkiye'de yaşayan Kırım Tatar ve Çerkes halklarına karşı Ruslar tarafından uygulanan soykırım ve sürgünün yıl dönümlerinde bu konserleri düzenleyerek; bu halkların trajedisini ve kendi işgalci geçmişlerini unutturmayı amaçlıyor. Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu, Kırım Tatar halkının vatan Kırım'dan katil Stalin yönetimi tarafından koparılmasının 80. yıl dönümü olan 18 Mayıs'ta Bursa'da, Çerkes halkının büyük bir sürgün ve soykırım uğradığı 21 Mayıs'ta ise Antalya'da konser vereceği öğrenildi. Rus Kızıl Ordu Korosu ve Dans Topluluğu'nun Çarlık Rusyası’ndan günümüze, Kırım Tatarlarıyla ortak kaderi paylaşan Çerkes halkını da hedef alması tesadüf değil.

DÜZENLENECEK KONSERLERİN İPTALİ İÇİN İMZA KAMPANYASI

Hem Kırım Tatarlarının hem de Çerkes halkının tarihi facialarının olduğu günlerde gerçekleştirilecek söz konusu turnesin iptali için bir imza kampanyası başlatıldı. Change.org aracılığıyla baştatılan kampanyaya aşağıdaki linki tıklayarak erişebilirsiniz.

https://www.change.org/p/rus-kizilordu-korosu-nun-t%C3%BCrki%CC%87ye-turnesi%CC%87-i%CC%87ptali%CC%87?signed=true

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.