SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu, Poroşenko ile birlikte ABD’de

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile birlikte ABD’ye ziyaret gerçekleştiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 22:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 23:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu, Poroşenko ile birlikte ABD’de

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD’ye ziyaret gerçekleştiriyor. Poroşenko’ya ABD ziyaretinde Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da eşlik ediyor.

Poroşenko ve Kırımoğlu, bugün 18 Eylül tarihinde New York’ta ABD’deki Ukrain toplumu ve  Kırım Tatar teşkilatları temsilcileri ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Poroşenko, konu ile ilgili Twitter hesabında, “ABD’deki Ukrain toplumu ve Kırım Tatar teşkilatları temsilcileri ile görüşmekten mutluyum” şeklinde paylaşımda bulundu.

Bunun yanı sıra Poroşenko, “Bugün, özellikle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Ukrain toplumu ile birlikte Kırım Tatarları'ın da omuz omuza çalışmasından ilham alıyorum” yorumunu paylaştı.

Kırım Tatar halkına desteğin önemine dikkat çeken Poroşenko, “Hep birlikte Kırım Tatar sorununun ortak sorunumuz olduğunu göstermeliyiz. Birlikte ve dayanışma içerisindeyiz. Saldırgan ve işgalcinin yaptıklarına katlanmayacağız” diye konuştu.

Görüşme sırasında Rus işgalcilerin Kırım’da Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz'e 8 yıl hapis cezası verilmesi kararına da değinen Poroşenko, “Hapse atılan siyasi mahkum Çiygöz’ün davası benim davam. Mahkumlarımızın serbest kalması için herşeyi yapacağız” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.