SON DAKİKA
Hava Durumu

Kurtulmuş'tan Rusya Savunma Bakanlığı'na cevap: "Acziyetinin ifadesidir!"

Türkiye Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Kurtulmuş, Rusya Savunma Bakanlığı'nın iddiaları hakkında açıklamada bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2015 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2015 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kurtulmuş'tan Rusya Savunma Bakanlığı'na cevap: "Acziyetinin ifadesidir!"

Türkiye Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bugün bazı basın yayın organlarında yer alan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov’a ait olduğu belirtilen haberlere yazılı bir açıklama ile cevap verdi. Kurtulmuş, "Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsünün Suriye topraklarındaki hava operasyonu rakamlarını, sınır ihlali rakamları gibi göstermeye kalkması acziyetinin ifadesidir" dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsünün düşürülen Rus uçağı hakkındaki iddialarına da cevap veren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş açıklamasında şunları kaydetti:

"Rusya’nın Suriye toprakları içinde gerçekleştirdiği tüm eylemler koalisyon güçleri ve Türkiye tarafından takip edilmektedir. Basın toplantısında verdiğimiz rakamlar, koalisyon güçlerinin kayıtlarına ve Suriye’deki operasyonlarına ilişkin Rusya’nın yaptığı açıklamalara dayanmaktadır.

Bu aşikar gerçeklere rağmen, Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsünün “yavuz hırsız” tavrıyla, Suriye topraklarındaki hava operasyonu rakamlarını, sınır ihlali rakamları gibi göstermeye kalkması acziyetinin ifadesinden başka bir şey değildir. Bir kere daha açık ve net bir şekilde ifade ediyorum; düşürülen uçak ülkemiz sınırlarını ihlal etmiştir.

Rusya’nın yapması gereken şey gayet basittir; düşürülen uçak konusunda pilotlarının hatasını kabul etmek ve Suriye’de barışın tesisi ve teröre karşı ortak mücadele için, komşusu ve yakın ilişkiler içinde olduğu Türkiye ile işbirliği içinde davranmaktır."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.