SON DAKİKA
Hava Durumu

Kuzey Kore liderinden sonra koltuğa kim oturacak?

Güney Kore İstihbarat Teşkilatı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’dan sonra koltuğa oturacak kişinin kimliğini belirledi. İstihbaratın bildirdiğine göre koltuğa Kim Jong- un’un küçük kızı oturacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 14:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kuzey Kore liderinden sonra koltuğa kim oturacak?

Güney Kore İstihbarat Teşkilatı, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un küçük kızının babasının muhtemel halefi olarak koltuğa oturacağını bildirdi. Teşkilat bu durumun Kuzey Kore içinde de sıkça konuşulduğunu belirtti.

KİM JONG UN'UN KIZI JU AE

Teşkilattan konuya ilişkin 6 Ocak 2024 tarihli yapılan açıklamada, Kim’in 10 yaşındaki Ju Ae isimli kızının babasının yerine geçecek muhtemel kişi olarak görüldüğünü kaydetti.

KÜÇÜK KIZ KRALLIĞI ÖĞRENİYOR

Güney Kore'deki özel Sejong Enstitüsü'nde analist olan Çeong Seong-Çang, Kim Jong-un'un kızının kendisinden sonra lider olacak kapasite ve kararlılığa sahip olduğuna inandığını bildirdi. Çeong Seong-Çang, Kim Jong-un'un obezitesinin her an çökmesine neden olabilecek kadar ciddi  göründüğünü belirterek, “Büyük olaylarda babasına eşlik ederek, krallığı öğreniyor ve genç yaşta bir insan ağı kuruyor gibi” ifadelerini kulladı.

BABASININ İZİNDEN GİDEN KIZ

Ju Ae ilk kez Kasım 2022'de, babasıyla birlikte uzun menzilli bir füze denemesini izlemişti. Küçük koz babasına bir dizi önemli kamusal etkinlikte eşlik etti ve devlet medyası onu Kim Jong Un'un “en sevilen” veya “saygı duyulan” çocuğu olarak adlandırdı. Yükselen siyasi konumunu ve babasıyla yakınlığını kanıtlayan görüntü ve fotoğraflar yayınladı.

Kuzey Kore lideri Pazartesi günü 40 yaşına giriyor

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.