SON DAKİKA
Hava Durumu

Macaristan İsveç'e yeşil ışık yaktı

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 17 Şubat'ta İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin anlaşmayı 26 Şubat'ta başlayacak bahar oturumunun başında onaylayacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2024 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2024 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macaristan İsveç'e yeşil ışık yaktı

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 17 Şubat'ta İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin anlaşmayı 26 Şubat'ta başlayacak bahar oturumunun başında onaylayacağını açıkladı. Orban,  "İyi haber şu ki İsveç'le aramızdaki farklılık sona ermek üzere. İsveç Başbakanı ile güveni yeniden tesis etmek için önemli adımlar attık ve İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanması yolunda ilerliyoruz" dedi.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ MACARİSTAN'DA ASKIYA ALINDI

Macaristan'da 5 Şubat'ta yapılan oylamada çoğunluk sağlanamadığı için bir sonuç çıkmadı. İsveç'in NATO kaderini belirleyecek olan Macaristan'da iktidar yanlıları parlamentodaki oylama katılmadı. İsveç devlet televizyonu STV'nin haberinde Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın liderliğindeki Fidesz Partisi milletvekillerinin, İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanması için yapılan oturumu boykot ettiği ifade edildi.

Macaristan Parlamento Başkanı Laszlo Kover 26 Ocak 2024 tarihinde yaptığı açıklamada, İsveç'in NATO'ya katılımında aciliyete gerek olmadığını belirtmişti. Öte yandan macaristan Başbakanı Viktor Orban, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson'ı başkent Budapeşte'ye davet etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.