SON DAKİKA
Hava Durumu

Mamedov: Türkiye Kırım’a giden transit gemileri dahi yasakladı

Daha önce Türk iş adamlarının Rusya tarafından geçici olarak işgal edilen Kırım’ı ticari bağları olduğu birçok kez belirtilmişti.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 21:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Mamedov: Türkiye Kırım’a giden transit gemileri dahi yasakladı

Türkiye ve Ukrayna, Türk iş adamlarının Rusya Federasyonu tarafından işgal edilen Kırım ile ticaret yapmalarına ilişkin ortak tutumu belirledi.
 
Bugün, 26 Eylül tarihinde Türkiye’ye resmi ziyaret gerçekleştiren Ukrayna heyetinde bulunan Kırım yarımadasının Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra faaliyetlerine Ukrayna’nın ana kısmında devam eden Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcısı Gündüz Mamedov, QHA muhabirine yaptığı açıklamada Türkiye hükümetinin Türk gemilerinin işgal edilen yarımadanın limanlarına birçok kez giriş yapmalarına dair belirli bir tutumunun olduğunu kaydetti.



159765



Gündüz Mamedov, “Türk hükümetinin belirli bir tutumu var: deniz ulaşımına kapalı olan Kırım Özerk Cumhuriyeti’ndeki limanlara giren transit gemileri dahi yasaklama. Ancak bazı gemilerin Kırım Özerk Cumhuriyeti’ndeki limanlar başta olmak üzere Ukrayna limanlarına girdiği olaylar kayda geçiriliyor. Onlar Türk kontrol kurumlarına güya Kırım’daki kapalı limanlara girmeyeceklerine veya girmediklerine dair sahte belgeler sunuyor. Bu konuda ortak tutumu bulduk. Meslektaşlarımızla bu konuda yakından iş birliği yapma üzere anlaştık” dedi.
 
Bilindiği gibi Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna Başsavcısı Yuriy Lutsenko ve Kırım Özerk Cumhuriyeti Savcısı Gündüz Mammedov, bugün 26 Eylül'de Türkiye’de ziyaret ile bulunuyor. Ukrayna heyeti ziyaret çerçevesinde Türk politikacılar ve Kırım Tatar diasporası temsilcileri ile bir araya geldi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.