SON DAKİKA
Hava Durumu

Matviyenko: "Türkiye yönetimi, el sıkışacak birileri değil"

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matviyenko, Türkiye Parlamentosu ile olan ilişkilerde olumlu hiçbir şey görmediğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2015 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2015 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Matviyenko: "Türkiye yönetimi, el sıkışacak birileri değil"

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko, Türkiye Parlamentosu ile olan ilişkilerde olumlu hiçbir şey görmediğini onunla ilişki sürdürmenin doğru olmadığını ileri sürdü.

Basın toplantısında konuşan Matviyenko, Türk hava sahasını ihlal edip düşürülen Rus savaş uçağından söz edip, “Bu durumda söylenmesi beklenen hiçbir şeyi Türkiye Parlamentosu’ndan duymadık” dedi. Türkiye yönetiminde, Rusya’nın el sıkışacağı birilerinin olmadığını iddia eden Matviyenko, Ankara’nın hata yaptığını kabul etmeyip Rusya’dan hala özür dilemediğini ifade etti.

24 Kasım, Rusya'ya ait SU 24 savaş uçağı Hatay, Yayladağı yakınlarında Türk hava sahasını ihlal ettiği için angajman kuralları çerçevesinde beş dakika içinde on kez uyarılmasının ardından Türk jetleri tarafından düşürüldü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 28 Kasım tarihinde Türkiye’ye yönelik ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararını imzaladı. Söz konusu karara göre, Türk kanunları yetkisinde olan bazı kurum ve kuruluşların Rusya’da faaliyet göstermeleri yasaklanırken, Türkiye’den ithal edilen bazı ürünlerin alımının da geçici olarak durdurulacağı veya yasaklanacağı kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.