SON DAKİKA
Hava Durumu

May: "Avrupa için en büyük tehdit; terörizm ve Rusya"

Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May'e göre, Avrupa'nın geleceği için en büyük tehdit oluşturan unsurlar; Rus saldırganlığı ve terörizm.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2017 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2017 13:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
May: "Avrupa için en büyük tehdit; terörizm ve Rusya"

Birleşik Krallık Başbakanı Theresa May, Avrupa’nın terörizm, siber suçlar, göç ve Rusya’nın saldırganlığı gibi artan tehlikelerle karşı karşıya olduğunu kaydetti.



 



Estonya’nın başkentinde, Avrupa Birliği (AB) liderlerini bir araya getirecek Tallinn Dijital Zirvesi'ne katılmak üzere Estonya'ya giden May, ziyaret öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.



 



May, "Terörizmden siber suçlara, yasa dışı göçten Rusya'nın saldırganlığına kadar Avrupa'nın yüz yüze olduğu sorunların ölçeği büyüyor ve karmaşıklığı artırıyor. Bu sorunlarla ortak mücadele vermek bugün her zamankinden daha çok hepimizin çıkarınadır." diye kaydetti.



 



159300



 



Ülkesinin, Avrupa'nın savunmasındaki rolünün önemini vurgulayan May, “Birleşik Krallık Avrupa'daki en büyük savunma bütçesine, geniş bir diplomatik şebekeye, dünyanın önde gelen güvenlik, istihbarat ve kolluk güçlerine, ayrıca NATO'daki merkezi konumuna sahip. Avrupa'nın savunmasındaki rolümüz hiçbir zaman bu kadar hayati önem taşımamıştı.” ifadeleri kullandı.



 



NATO'nun Avrupa'nın ortak güvenliğindeki rolüne de değinen May, ülkesinin Estonya'da bulundurduğu 800 askerin, Estonyalı ve Fransız askerlerle omuz omuza görev yapmasının da buna duydukları bağlılığı gösterdiğini kaydetti.



 



May, ziyareti sırasında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Estonya Başbakanı Juri Ratas ile bu askeri birlikleri ziyaret edeceği bilgisini verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.