SON DAKİKA
Hava Durumu

McCain, ABD'de Rus motorlarını kullanma yasağının kaldırılmasını eleştirdi

Cumhuriyetçi senatör John McCain ABD bütçe tasarısını eleştirdi. Politikacıyı çileden çıkaran asıl madde, Rus motorlarının kullanımına ilişkin yasağın kaldırılması oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2015 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2015 11:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
McCain, ABD'de Rus motorlarını kullanma yasağının kaldırılmasını eleştirdi

John McCain: “ABD’nin, Rusya’dan aşırı pahalı motorları alarak, Rusya’yi finanse edecek kararı desteklemeye hiç niyetim yok” dedi.

ABD Kongresine sunulacak olan 2016 yılı federal bakanlık ve birimlerin bütçe tasarısı ABD şirketlerinin Rus roket motoru RD-180 kullanma yasağını kaldırılmasını da sağlıyor. RD-180 roket motoru askeri uyduları Dünya yörüngesine çıkartmak için kullanılıyor.

15 Aralık, Çarşamba günü, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Paul Ryan, Cumhuriyetçi Kongre üyeleri ile geç saatlerde toplantı yaptı. Ryan, üyelere, Obama yönetimi ile Kongre liderlerinin, vergiler ve harcamalar hakkındaki torba yasa tasarısında uzlaştığını açıkladı. Tasarıya göre, hükümetin 2016 yılında yurtiçi ve savunma harcamalarında artış öngörülüyor.

Yönetime, 1,14 trilyon dolarlık harcama yetkisi veren tasarıyla, gelecek 10 yıl içinde yüzlerce milyar dolarlık vergi indirimi sağlanması da hedefleniyor.

Tasarının, ayrıca, ABD'nin 40 yıldır ham petrol ihracatı yapmasını engelleyen kanunu da kaldırması öngörülüyor. Cumhuriyetçiler, uzun süredir, 1970'lerdeki enerji darlığı sırasında çıkarılan bu yasanın kalkması için çabalıyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.