SON DAKİKA
Hava Durumu

McCain: Kırım’ın işgalini hiçbir zaman tanımayacağız

ABD Senatörü McCain, DKTK Yönetim Kurulu üyelerine seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
McCain: Kırım’ın işgalini hiçbir zaman tanımayacağız

ABD Senatörü John McCain, Vilnius’te düzenlenen Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu toplantısı katılımcılarına, Kırım’ın işgalini hiçbir zaman tanımayacağını açıkladı.

McCain’in konuşmasının detaylarını paylaşan QHA Müdürü Gayana Yüksel, DKTK Yönetim Kurulu’nun toplantısı sırasında Amerikan siyasetçinin katılımcıları selamlayıp DKTK’ye başarıları dilediğini bildirdi.

Kırım’ın ilhakını Baltık ülkelerinin işgaline benzeten McCain, “Kırım’ın ilhakına karşı olduğunuzu Putin’e kanıtladığınız (gösterdiğiniz) için sizinle beraberim. Biz, Kırım’ın işgalini hiçbir zaman tanımayacağız ve mücadelenizde size destek vermek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

İşgalci Rus yönetiminin başından beri Kırım Tatarlarına baskı uyguladığını ifade eden McCain, “Bu gurulu insanlar (Kırım’dan) gitmek ya da Rusya vatandaşlığını kabul etmek zorunda kaldı. Ama onlar, mücadeleden vazgeçmedi. Kırım, Kırım Tatarlarının atalarının toprağı. Onların kendi topraklarında yaşama hakkı var. Bence ABD, Rusya’nın başka birisinin toprağını işgal ettiği için daha çok zarar etmesi için elinden geleni yapmalı. Biz, Kırım Tatarlarına yardım etmeliyiz. Ben, özgür Ukrayna için mücadelemden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim!” diye kaydetti.

Dünya Kırım Tatar Kongresi’nin Akmescit’te 9 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştirilen ilk toplantısına 13 ülkeden 420 delege katılmıştı. Toplantıda Refat Çubarov Dünya Kırım Tatar Kongresi başkanlığına seçilmişti.
 
Dünya Kırım Tatar Kongresi’nin Türkiye’nin başkenti Ankara’da 1-2 Ağustos 2015 tarihinde düzenlenen 2. toplantısına 12 ülkeden 180 Kırım Tatar sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, hükümet çevrelerinin yetkili temsilcileri, medya temsilcileri katıldı. Dünya Kırım Tatar Kongresi Başkanlığına yine Refat Çubarov’un seçildiği toplantıda, Kırım Tatar özyönetim organlarına uluslararası alanda yardım göstermesi amacıyla “Dünya Kırım Tatar Kongresi” teşkilatının kurulmasına karar verildi. Bunun dışında toplantıda, Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu’nun 21 temsilcisi ve Denetim Kurulu seçildi.
 
Dünya Kırım Tatar Kongresi Yönetim Kurulu bugüne kadar Romanya’da ve Kiev ile Herson bölgesinin Çondar kasabasında olmak üzere 3 toplantısını gerçekleştirdi.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.