SON DAKİKA
Hava Durumu

Metin Lütfi Baydar: "Kırım Tatarlarının hakları ihlal ediliyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Kırım Tatarlarının ihlal edilen haklarına değinerek uluslararası kamuoyunun Kırım’ı gündeminin üst sıralarına alması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2017 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2017 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Metin Lütfi Baydar: "Kırım Tatarlarının hakları ihlal ediliyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili ve aynı zamanda  NATO Parlamenter Asamblesi Başkan Yardımcısı Metin Lütfi Baydar, işgal edilen Kırım hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Metin Lütfi Baydar, 21 Eylül'de ABD Ordusu Savaş Akademisi’nde gerçekleşen NATO Parlamenterler Asamblesi (PA)  toplantısında, Kırım ve Kırım Tatarlarını unutmadı.

Konu ile ilgili QHA Türkçe Sayfa Yayın Yönetmeni ile görüşen Baydar şu açıklamalarda bulundu: Toplantıda, Kırım’ın unutulduğunu,  Ruslar tarafından işgal edildiğini ve bu sebeple de şu an ki durumunun kabul edilemez olduğunu belirttim. Özellikle, Kırım Tatarı yöneticilerine uygulanan ambargo yüzünden Kırım’a girememelerinin büyük bir sıkıntı olduğunu  ve bunun bir an önce düzeltilmesi için uluslararası kamuoyunun devreye girmesi gerektiğini ifade ettim.  Ne yazık ki Kırımda, bir oldu bittiye getirme durumu ile karşı karşıyayız. Rusya’nın bu oldu bitti tutumunu uluslararası kamuoyu kabul etmiş gibi görünüyor.

 

"Kırım Tatarlarına yapılan baskı kabul edilemez!"

Metin Lütfi Baydar konuşmasının devamında, uluslararası kamuoyunun Kırım konusunda çok geç kaldığını belirterek: Kırım’da uygulanan baskı ve yıldırma politikalarının kabul edilemez olduğunu ve bunun neticesinde onlara neler düşündüğünü sordum. Onlar da uluslararası kamuoyunun daha dikkatli olması gerektiğini ve bu konuda gereken yaptırımları, özellikle ‘Birleşmiş Milletler’ nezdinde yaptıklarını ancak bunun bir devamının olmadığı belirttiler. Kırım Tatarlarının bir sözcüsü olarak, bunu uluslararası bir toplantıda dile getirmiş oldum” açıklamasında bulundu.

Özellikle Rusya’da bu pozisyonlar konuşulduğu zaman muhakkak Kırım konusunu dile getirdiğini söyleyen Baydar, “Üzücü olan şudur; Uluslararası kamuoyu bu konuda geç kalmıştır ve olan Kırım Tatarlarına olmuştur” ifadesini kullandı.

Gerçekleşen toplantıdan kareler:

Haber: Buket Orhan

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.