SON DAKİKA
Hava Durumu

MİT'ten Irak'ın Gara bölgesinde nokta operasyon!

Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Irak'ın kuzeyindeki Gara'da düzenlenen operasyon kapsamında PKK/KCK'nın sözde eğitim sorumlusu etkisiz hale getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2023 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2023 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
MİT'ten Irak'ın Gara bölgesinde nokta operasyon!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve MİT, Türkiye'nin sınır güvenliğini tehlikeye atan bölücü terör örgütü PKK ve mensuplarını başarılı operasyonlarıyla etkisiz hale getiriyor. 

MİT tarafından Irak'ın kuzeyindeki Gara'da düzenlenen operasyon kapsamında Sidar Serhat kod adlı terörist C.B. ve beraberindeki örgüt mensupları etkisiz hale getirildi. C.B.'nin, Irak'ın kuzeyindeki Zap ve Hakurk bölgelerinde faaliyet gösterdiği dönemlerde güvenlik güçlerine karşı düzenlenen çok sayıda eylemin faili olduğu öğrenildi. Ayrıca bazı eylemleri bizzat kendisinin gerçekleştirdiği bazı eylemler içinse diğer terörist grupları yönlendirdiği tespit edildi.

MİT'TEN BAŞARILI TAKİP OPERASYONU

Ayrıca saha ajanları tarafından adım adım izlenen teröristin bazı örgüt mensuplarını eylem için Türkiye'ye gönderdiği bilgisi elde edildi. Operasyon için düğmeye basan MİT, nefes kesen bir takip sonrasında terörist ve beraberindeki diğer örgüt mensuplarını etkisiz hale getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.