SON DAKİKA
Hava Durumu

Mujdabayev: "Kırım Tatarları vatanını satmaz"

ATR Kırım Tatar televizyonu Müdür Yardımcısı Ayder Mujdabayev, KTMM üyelerinin işgal edilen Kırım’a elektrik sağlayan hatlardan birisini devreye sokma kararını kabul etmesinden memnun olmayanları eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2015 08:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2015 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Mujdabayev: "Kırım Tatarları vatanını satmaz"

ATR Kırım Tatar televizyonu Müdür Yardımcısı Ayder Mujdabayev, Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov’un ATR Kırım Tatar televizyon kanalı sahibi Lenur İslâmov ile birlikte Ukrayna halkıyla en açık diyalogu kurduğunu kaydetti.
 
Konuyla ilgili kişisel Facebook sayfasında açıklama yapan Ayder Mujdabayev, “Facebook kuvvetlerinin sayın (ve sayın olmayan) generalleri! Kırımoğlu, Çubarov ve İslâmov’a karşı öfkeli ateşlerinizi kendi dar kafalarınıza yönlendirebilirsiniz. Kırım Tatar liderleri hem Ukrayna hem tüm dünyaya, Rus propagandasında bahsedildiği gibi “aşırıcı” ve “terörist” olmadıklarını, ilk önce ülke ve Kırım Tatar halkının stratejik menfaatlerini her şeyden üstün gören politikacılar olduğunu gösterdi” diye kaydetti.
 
Kırım Tatar liderlerinin “dürüst ve namuslu insanlar” olarak kaldığını ifade eden Mujdabayev, şöyle devam etti: “Onlara para verildiğine dair yalanlarınızı akıl hastaları, komplo teorisi hastaları için bırakın: Kırım Tatarları hiçbir zaman ve hiç kimseye vatanlarını satmaz. Kırım Tatar liderleri tarafından kabul edilen tüm kararlar bilinçli, siyasi ve Ukrayna toplumu için açıktır. Bence, Ukrayna’da kimse halkla bu kadar doğrudan ve açık konuşmuyor. Aklı başında olan insanlar bunu görüyor ve anlıyor. Diğerlerine ise ya alçaklıktan ya da budalalıktan tedavi olun demek istiyorum. Bu kadar.”
 
Herson bölgesinde işgal edilen Kırım’a elektrik sağlayan her 4 hatta da elektrik direklerinin patlatılması nedeniyle 22 Kasım tarihinde Kırım’a elektrik sağlanması durduruldu. Kırım’a elektrik sağlanamaması nedeniyle işgal edilen yarımadada acil durum ilan edildi.
 
Kırım ablukası koordinatörü Lenur İslâmov, 7 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada, enerji ablukasının Kırım sakinleri için sıkıntı oluşturmaması gerektiği nedeniyle aktivistlerin Kahovka-Titan elektrik hattının devreye sokulmasına izin verme kararına vardığını açıkladı. Refat Çubarov, söz konusu elektrik hattının en fazla 220 MW elektrik sağlayabildiğini belirtti.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.