SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Neokozaklar Kırım’da haç dikmeye devam edecekler

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2012 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2012 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Neokozaklar Kırım’da haç dikmeye devam edecekler
Kırım Kozaklar Birliği Atamanı Sergey Yurçenko, 7 Martta Akmescit’te düzenlediği basın toplantısında kozakların Nisan ayında Kırım’da haç dikme eylemine başlayacağını söyledi. 
Yurçenko, haç dikilmesi konusunda Kırım yönetimi ile anlaşma sağlandığını ve haçların yasal olarak kurulacağını kaydetti. Yurçenko, “Biz haç kurma eylemine hava ılıklaşınca Nisan ayında Kefe’den (Feodosya) başlayacağız. Sonra Akmescit bölgesinde, Kırım’ın girişinde ve Kırım’ın diğer şehirlerinde haç dikeceğiz. Biz bu eylemi yasal olarak yapıyoruz. Elimizde haç kurulması için gerekli birkaç izin var, bunun için tam belge paketi var. Biz bazı konularda Mogilyov ile (Kırım Başbakanı Anatoliy Moglyov) anlaştık. İktidar tabii ki korkuyor, ama biz buna rağmen haçları kuracağız. Ben yasal olarak haç kuruyorum. Bunu beğenmeyen varsa, bu onun sorunudur. Ben de mesela Büyük Cuma Camii’nin inşaatını beğenmiyorum, ancak ben bunu kabul ettim. İnsanlar ihtiyaç duyuyorlarsa camiyi kursunlar.” dedi.
Rusya yanlısı kozak teşkilatları, ilk kez 4 Mayıs 2011 tarihinde yasadışı olarak haç dikerek gerginliğe yol açmışlardı. Polis, 1 Temmuzda mahkeme kararını yerine getirerek yasadışı haçı kaldırdılar. Kozaklar, 2 Temmuzda haçı tekrar kurmaya kalktılar, ancak polis buna engellemeye çalışınca polis ile kozaklar arasında kavga çıktı. Kavgada 15 kişi yaralanmıştı. Hükümet, Ağustos ayında haç için toprak ayırma sürecini başlattı. Kırım Müftülüğü, bu sürecin durdurulmasını istedi. Buna rağmen, Kırım Hükümeti, Kefe girişinde büyük bir haç kurulması için 20 metrekarelik bir arsayı Ukrayna Kilisesi Simferopol ve Kırım Başpiskoposluğuna süresiz olarak verdi.
Mavile Abkerimova - Osman Bayramaliyev
QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.