SON DAKİKA
Hava Durumu

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 1 asker şehit, 4 asker yaralı

Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan sızma ve saldırı girişiminde Tabip Teğmen Hulusi Elçi şehit olurken, 4 Mehmetçik yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 19:59
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 1 asker şehit, 4 asker yaralı

Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan sızma ve saldırı girişiminde 1 askerin şehit olduğu, 4 askerin yaralandığı ve 6 teröristin etkisiz hâle getirildiğini bildirdi.

Yaralı askerlerin hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan sızma ve saldırı girişiminde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Sağlanan temasta ilk belirlemelere göre 6 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Bölgede operasyonlar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

BAKAN GÜLER'DEN TAZİYE MESAJI

MSB Yaşar Güler, şehit olan Tabip Teğmen Hulusi Elçi için Bakanlığın resmî sosyal medya hesabı araçışığıyla bir taziye mesajı yayımladı. Güler mesajında şu cümlelere yer verdi:

"Kahraman silah arkadaşımız, 19 Mart 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Millî Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.