SON DAKİKA
Hava Durumu

Pentagon: Ukrayna’da 12 bin Rus askeri savaşıyor

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 09:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Pentagon: Ukrayna’da 12 bin Rus askeri savaşıyor

ABD’li askeri uzmanların verilerine göre, Ukrayna’nın doğu bölgelerinde Rusya yanlısı teröristler ile beraber yaklaşık 12 bin Rus askeri savaşıyor.

ABD Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı, Korgeneral Ben Hodges, 3 Mart Salı günü Berlin’de yaptığı konuşmada, Rus askeri eğitimcilerden, modern silahları bakım donanımından ve askeri birliklerinden söz edildiğini bildirdi.

Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin Kırım’da bulunan 29 binlik grubunun da açıklanan rakamlara eklemek gerektiğini kaydeden Hodges, Rusya yanlısı teröristlerin büyük yenilgiye uğraması durumunda, Rusy'nın Ukrayna sınırına yakın olan bölgelerinde yaklaşık 50 bin Rus askerinin teröristlere yardım etmek için beklediğini belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’daki krize müdahale ettiğine dair birçok delilin mevcut olduğunu anlatan Hodges, AGİT’e ait insansız hava araçlarına elektronik müdahale olaylarını örnek olarak gösterdi. Hodges, “Bodrumda imal edilen donanım ile bu müdahale yapılamaz” dedi.

Teröristler tarafından kullanılan çok sayıda ağır silah ve füze sistemleri için de aynı durumun söz konusu olduğunu söyleyen Hodges, bu silahları evde imal etmenin imkânsız olduğunu kaydetti. Bu silahların çoğunun Rusya’dan gönderildiğini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.