SON DAKİKA
Hava Durumu

Poroşenko, BM’den Donbas’a barış gücü göndermesini isteyecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, söz konusu teklifi Eylül ayında düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda sunmaya planlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Poroşenko, BM’den Donbas’a barış gücü göndermesini isteyecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Eylül ayında düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda Donbas’a barış gücü gönderilmesini isteyecek.



Severodonetsk şehrinde, dün, 22 Ağustos’ta yaptığı konuşma sırasında Poroşenko, “Barış gücü fikrini ben gelecek ay New-York’ta BM Genel Kurulu’nda sunmayı planlıyorum. Evet, saldırgan ülke BM Güvenlik Kurulu’nun daimi üyesi ve maalesef veto hakkına sahip, ancak bu bizi söz konusu çözüme ulaşmamızdan alıkoymamalı.” dedi.



158574



 



Cumhurbaşkanı söz konu teklifi Normandiya formatı liderleriyle 24 Temmuz’da yaptığı telefon görüşme sırasında dile getirdiğini kaydederken, “BM Barış Gücü misyonu ve AGİT silahlı misyonu konusu çok zor gelişiyor. Her şey Rusya’nın Donbas’ta barış kurma konusundaki isteksizliğe dayanıyor, hatta Ukrayna’yı rahat bırakma isteksizliğine.  Ama eminim ki, sürekli damlayan su taşı deler” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.