SON DAKİKA
Hava Durumu

Poroşenko: "Rusya’nın Kırım Tatarlarına karşı baskı politikası durdurulmalı"

Petro Poroşenko, Kırım’ın işgalden kurtarılması ve askeri yapıdan tecrit edilmesi amacıyla uluslararası bir mekanizmanın kurulması gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2015 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2015 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Poroşenko: "Rusya’nın Kırım Tatarlarına karşı baskı politikası durdurulmalı"

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Kırım’ın işgalden kurtarılması ve askeri yapıdan tecrit edilmesi için uluslararası bir mekanizmanın kurulması gerektiğini kaydetti.
 
Petro Poroşenko, Ukrayna’ya ziyaret gerçekleştiren Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile 15 Aralık tarihinde düzenlediği ortak basın toplantısında, “Kırım’ın işgalden kurtarılması ve askerlikten tecrit edilmesi, Ukrayna’ya ait yarımadanın Rus askeri üssüne dönüşmesini önlemek için uluslararası mekanizma kurulmalı” diye kaydetti.
 
Kırım Tatarlarına karşı baskı politikasını durdurulması gerekiyor
 
Ayrıca Poroşenko basın toplantısında yaptığı konuşmada, Rusya Federasyonu’nun siyasi ve ideolojik sebeplere dayanan takibattan oluşan utanç verici politikasının durdurulması gerektiğini belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Poroşenko, şöyle konuştu: “Rusya’nın utanç verici politikası, hem Kırım’da siyasi ve ideolojik sebeplere dayanan takibata uğrayan Kırım Tatar halkının temsilcilerine hem Ukrain oldukları için baskı ve takibata uğrayan Ukrayna toplumu temsilcilerine karşı baskı politikası durdurulmalı.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.