SON DAKİKA
Hava Durumu

Poroşenko Trump’la görüşecek

Petro Poroşenko ve Donald Trump, önemli konularda yaptıkları işbirliği planları hakkında görüşecek...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Poroşenko Trump’la görüşecek

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert McMaster, ABD Başkanı Donald Trump’ın 21 Eylül günü Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile bir araya geleceğini bildirdi.

Beyaz Saray’da yapılan brifingde konuşan McMaster, “Perşembe günü Başkan Trump, Türkiye, Afganistan ve Ukrayna liderleri ile görüşecek. Özellikle bu iki ülke son yıllarda egemenliklerine doğrudan ve sürekli saldırıya maruz kaldı.” dedi.

Öte yandan Trump-Poroşenko görüşmesi ile ilgili Facebook sayfasında açıklama yapan Ukrayna’nın ABD Büyükelçisi Valeriy Çalıy, Ukrayna ile ABD arasındaki temasların başarılı şekilde gelişmeye devam ettiğini kaydederek, “Bu üst düzeydeki önemli görüşme 21 Eylül’de gerçekleşecek. Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve ABD Başkanı Donald Trump için Washington’da yapılacak bu görüşme, geçtiğimiz Haziran ayında yapılan görüşme sırasındaki varılan anlaşmaların sonuçlarını görüşmek, küresel ve bölgesel güvenlik, savunma, ekonomik, enerji alanlarında net işbirliği planlarını belirlemek açısından önemli...” diye yazdı.

Çalıy ayrıca, Amerikan tarafına görüşmeye hazırlık konusunda etkili ortak çalışma için teşekkürlerini bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.