SON DAKİKA
Hava Durumu

Poroşenko yeni Kırım temsilcisini atadı

Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Ukrayna Cumhurbaşkanı Daimi Temsilcisi görevine Boris Babin atandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2017 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2017 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Poroşenko yeni Kırım temsilcisini atadı

Bugün 17 Ağustos'ta Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Ukrayna Cumhurbaşkanı Daimi Temsilcisi görevine Boris Babin'i atadı.



Ukrayna Cumhurbaşkanı İdaresi’nden gelen açıklamada: “Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Boris Babin’i Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Ukrayna Cumhurbaşkanı Daimi Temsilcisi görevine atamayla ilgili kararı imzaladı.” denildi.



Poroşenko, Babin’in özellikle uluslararası hukuk konusunda geniş deneyime ve profesyonel hukuki deneyime sahip olduğunu, ayrıca Adalet Bakanlığında çalıştığı süre boyunca hak savunuculuk, özellikle Avrupa mahkemesi ile insan hakları ve sığınmacıların hakları konusunda yapılan işbirliğinde kendini gösteren bir isim olduğunu ifade etti.





Ayrıca Poroşenko, “Bana göre, Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Ukrayna Cumhurbaşkanı Daimi Temsilciliği yapısında Kırım Tatarlarının haklarının korunması ile ilgili konularla özel olarak ilgilenen bir yetkili olmalı. Bu yüzden kararda bahsi geçen yetkilerin temsilcinin ilk yardımcısına verilmesinin onaylandığına dair gerekli değişikliklerinin yapılması talimatını verdim.” diye kaydetti.



157384



Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Ukrayna Cumhurbaşkanı Daimi Temsilcisi Yardımcısı görevine ise İzet Gdanov atandı.



Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Refat Çubarov, Cumhurbaşkanına  toplumun Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Ukrayna Cumhurbaşkanı Daimi Temsilciliği’nin çalışmalarıyla yaptığı çağrılara karşılık verdiği için teşekkür ederek, “Eminim ki, devlet organlarının arasında Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Ukrayna Cumhurbaşkanı Daimi Temsilciliği en önemli vazifeler arasında bulunacak ve faaliyetleri Kırım’ı işgalden kurtarmaya odaklanacak.” dedi.



KTMM Başkanı, Boris Babin’i şahsi olarak tanıdığını ve onun Kırım’la ilgili birçok konu üzerinde çalışan ünlü bir hukukçu olduğunu belirterek Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın yeni Daimi Temsilcisi’ne ve yardımcısına başarılar diledi.



157584



Bilindiği gibi 10 Temmuz tarihinde sivil toplum aktivistleri, Ukrayna’nın doğusunda gerçekleştirilen terörle mücadele operasyonu katılımcıları Herson şehrinde bulunan Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilciliği önünde protesto eylemi düzenledi. Eylemciler, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Özerk Cumhuriyeti Temsilcisi Natalya Popoviç’in istifasını talep etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.