SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin'in sosyal medya yasağı, Rus ekonomisine 4 milyar dolardan fazla zarar verdi

Rusya'nın 22 Şubat 2022'de Ukrayna'ya karşı başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi bütün şiddetiyle devam ederken Moskova'nın ekonomisi birçok zorlukla karşı karşıya kalmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin'in sosyal medya yasağı, Rus ekonomisine 4 milyar dolardan fazla zarar verdi

Yeni bir rapora göre Putin'in sosyal medya yasağı 2023 yılında Rus ekonomisine milyarlarca dolara mal oldu.

Rusya, yayılmacı emellerle 22 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekûn saldırı ve işgal girişimi sonrasında Batılı önde gelen sosyal medya platformlarına erişimi kısıtlamaya başladı. 

İNTERNET KISITLAMASININ RUS EKONOMİSİNE MALİYETİ 4,02 MİLYAR DOLAR

Top10VPN tarafından yapılan bir araştırmaya göre, savaşının ilk yılında sosyal medya yasakları nedeniyle kaybedilen zaman da dahil olmak üzere, Rusya 2023 yılında 113 milyon internet kullanıcısını etkileyen bin 353 saatlik internet kesintisi yaşadı. 

Rapor, bilgisayar güvenliği ve internet yönetişimi alanında uzman bir kuruluş olan NetBlocks'un "Kapanma Maliyeti Aracı"nı kullanarak kayıpları ölçerken, bunun geçen yıl Rus ekonomisine 4,02 milyar dolara mâl olduğunu tespit etti.

Raporda yer alan ülkeler arasında en büyük kaybı Rusya yaşarken, onu 1,59 milyar dolar kaybeden Etiyopya ve geçen yıl internet kesintileri nedeniyle 920 milyon dolar kaybeden İran izledi.

Rusya ayrıca tüm dünyada ölçülen internet kesintilerinden kaynaklanan ekonomik kaybın neredeyse yarısını oluşturdu. Küresel ekonomi 2023 yılında internet kesintileri nedeniyle geçen yıl 9,01 milyar dolar kaybetti.

RUS EKONOMİSİ AÇIK VERMEYE DEVAM EDİYOR

Rusya Maliye Bakanlığı, Rusya'nın bütçe açığının geçen yıl 3,24 trilyon rubleye (36 milyar dolar) yükseldiğini açıkladı. Uzmanlar, Moskova'nın bu yıl bütçesinin üçte birini orduya harcamayı planladığını ve bunun ekonomik büyümeyi daha da olumsuz etkileyebileceğini söylüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.