SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Remzi İlyasov, Adalet Partisi tercihini QHA'ya anlattı

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2013 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2013 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Remzi İlyasov, Adalet Partisi tercihini QHA'ya anlattı
Remzi İlyasov, seçimlere Adalet Partisinden girme sebebini “Eğer kendinizi bir politikacı olarak görüyorsanız mutlaka bir örgüte katılmanız gerekiyor ve onunla birlikte sonuna kadar gitmeniz gerekiyor.” sözleriyle açıkladı.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı, Kırım Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu Sürgün Edilmiş Vatandaşlar Etnik İlişkiler ve Sürgünden Dönen Vatandaşlar Komitesi Başkanı Remzi İlyasov, "Adalet" Kırım Tatar Milli Partisinin ana amaçları ve hedeflerini, 6. dönem Kırım Tatar Milli Kurultayı delege seçimlerine neden bu partiden girdiğini QHA’ya anlattı.

Remzi İlyasov, "Bu işte ilk önce önemli olan ruhsal halidir. Ömür boyunca haksızlığa karşı mücadele ettim. Bütün işim bunun üzerinde kuruldu. Kırım'da bulunduğum son 20 yılımı hakları yeniden kazanılması ve sorunların çözülmesine adadım. Eğer kendinizi bir politikacı olarak görüyorsanız mutlaka bir örgüte katılmanız gerekiyor ve onunla birlikte sonuna kadar gitmeniz gerekiyor. Yani çok çalışmak, programa uygun şekilde hareket etmek, hedef ve amaçlarını hayatta geçirmek gerekiyor. Ben bu örgütün gelişmesine kendi deneyimlerimi, bilgilerimi, yeteneğimi koymak isterdim. Aslında bakılırsa bizim sivil toplum kuruluşlarımız, örgütlerimiz çok güçlü ve onları bir "çıkmaz sokağa" sürüklemek değil yardım etmek gerektiğini göstermek isterdim" diye açıkladı.

Remzi İlyasov, 6 Dönem Kırım Tatar Milli Kurultayı delege seçimlerine ilişkin olarak, "Beklendiği gibi biz teşkilat aday listelerinin yarışacağı orantılı sistemde kazanmak istiyoruz. Bizim tek amacımız zaferdir ve bu bencillik anlamına gelmezsin. Bu zafer, Kurultay bünyesinde ve örgütümüzün çalışmalarında çok aktif olacağımız anlamına gelir. Bizim, Kurultay ve Meclis sisteminde yapmak istediğimiz değişiklik ve reformların yararlı olacağına inanıyoruz. Onları uygulama zamanı geldi. Biz Kurultay’dan yanayıs, çünkü bu Kırım Tatar halkının sahip olduğu tek şeydir. Kurultay’ı mümkün olan tüm yöntemlerle korumak ve güçlendirmek ve bizim faaliyetlerimizi hem halkını hem de Kırım’daki durumunu etkileyecek şekilde inşa etmek gerekiyor” diye söyledi.

Remzi İlyasov, Kırım Tatar halkının seçimlerde aktif rol alacağını ve dolayısıyla Kurultay’a layık yeni insanların gireceğini umduğunu dile getirdi.

Remzi İlyasov “Kurultay’ın attığı son adım olan seçimler yeni güçlerin oluşmasına imkan sundu. Tabii ki bu halkın aktif olmasına bağlıdır. Biz Kırım Tatar halkının kendi temsil organlarını oluşturmasında pasif kalmamasından ve dürüst, nezih oldukları, kendi yaşamı ve çalışmalarıyla saygıya layık olan ve güvenilir kimseleri seçmesinden yanayız. Biz kurultaya böyle insanların gireceğini bekliyoruz. Bu kimseler Kurultayın ve Meclisin aldığı her kararı hayata geçirmeye devam edecek” dedi.

Evelina İlyasova, Meryem Asanova

QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.