SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rublenin rezaleti

1 ABD doları, 79 rubleyi aştı. Uzmanların Rusya'yı uyardığı ekonomik kriz şimdi dünya gündeminde.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2016 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2016 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rublenin rezaleti

Kremlin yönetiminin örtbas etmeye çalıştığı ekonomik krizin Rusya piyasalarındaki son durumu dünya kamuoyunun gündemine oturdu.

Dünyanın önde gelen ekonomi haberleri ajansları arasında yer alan Bloomberg, Rus rublesinin, gelişmekte olan ülkelerde değerini en hızlı kaybeden para birimlerinin arasına girdiğini açıkladı. Söz konusu durumun, dünyada petrol fiyatlarının düşmesinden kaynaklandığı bildirilmekte.

Buna göre 2016 yılın başından beri rublenin, ABD doları karşısında yüzde 6,9 değer kaybettiğini belirten Bloomberg uzmanları, bundan daha kötü sonucu sadece Güney Afrika Randı’nın gösterdiğini kaydetti.

Bugün, 18 Ocak tarihinde Moskova borsasında dolar kuru 79 rubleyi aştı. Bu rakam, 2014 yılının Aralık ayından beri en kötü gösterge oldu. Hatırlanacağı üzere 2014 yılının Aralık ayında petrol fiyatlarının düşmesinden ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasından dolayı ruble, dolar karşısında bir yılda yüzde 60 oranında değer kaybetmişti.

Bloomberg ayrıca İran’a uygulanan yaptırımların iptalinin, ruble kurunun petrol fiyatı ile olan korelasyonunu daha da güçlendirdiğini ifade etti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.