SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus baskı mekanizmasından keyfi deport

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi dernek yönetimi Rusya tarafından hiçbir açıklama yapılmaksızın deport edildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2017 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2017 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus baskı mekanizmasından keyfi deport

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi dernek yönetimi Rusya tarafından hiçbir açıklama yapılmaksızın deport edildi. 

Gebze Kırım Türkleri Derneği'nin konuyla ilgili duyurusuna göre dernek başkanı Şerife Orak ile dernek üyesi ve aynı zamanda Kırım Tatar Teşkilatları Platformu yönetim kurulu üyesi Recep Orak, kurban bayramı organizasyonu için 3 kişilik bir heyetle işgal altındaki Kırım'a gitmek için gönüllü olup görev aldı. Ancak önce Recep Orak sonra da Şerife Orak, hiçbir açıklama yapılmaksızın Rusya tarafından deport edildiklerini ve Rus topraklarına girişlerinin yasaklandığını öğrendi.

İşgalcilerin bu keyfi uygulamasıyla ilgili yasal işlem başlatıldığı öğrenilirken, heyetteki üçüncü kişiye vize verildiği, Kırım'da kesilmek üzere toplanan 59 kurban vekaletinin ve ödemelerinin Kırım'a ulaştırılarak bayramın ikinci günü (2 Eylül) Bahçesaray'ın Almatarhan köyünde kesildiği, kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Kırım Derneği Gebze Şubesi Başkanı Şerife Orak'la irtibata geçen QHA, deport kararının işgalci yönetimce Moskova'da alındığını, kararın hangi sebepten verildiğini ve kararın kendisini kendilerine yazılı olarak vermelerini talep ettiklerini öğrendi. Orak İstanbul Rus konsolosluğunun bu isteğe cevaben kendilerine böyle bir yetki olmadığını söylediklerini, ancak Moskova'ya giderek öğrenebilecekleri cevabını verdiklerini söyledi. Keyfi kararla ilgili yazılı bilginin hala kendilerine ulaştırılmadığı öğrenildi.

Bilindiği gibi Kırım'ı işgal eden Rus yönetimi, keyfi uygulamalarla bilhassa Kırım Tatarlarını hedef alarak insanları yarımadadan korkutarak uzaklaştırmaya çalışıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.