SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusların Türkiye seyahati yasaklanmak isteniyor

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2015 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2015 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusların Türkiye seyahati yasaklanmak isteniyor

Rusya’nın St.Petersburg Yasama Meclisi üyesi Yevgeniy Marçenko, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safronov’a başvurarak Rusya vatandaşlarının Türkiye, Mısır ve Tayland’a seyahat etmesinin yasaklanmasını istedi.

Söz konusu ülkeleri ziyaret etmenin çok tehlikeli olduğunu belirten Marçenko, yazdığı yazıda Rusların en çok Türkiye, Mısır ve Tayland’da öldüğünü ifade etti. Bu ülkelerde güvenlik önlemlerinin alınmadığını ileri süren Marçenko, bu sebepten dolayı ölüm sayısının yüksek olduğunu iddia etti.

Marçenko, “Bu ülkelerde (Türkiye, Mısır ve Tayland) vatandaşlarımıza bir tehlike varsa, devlet organlarının bu ülkelere giriş hakkını sınırlayabileceğini veya tamamen yasaklayabileceğini düşünüyorum” diye belirtti.

Önerilen kanunun kabul edilmemesi durumunda söz konusu ülkelere vize rejimi uygulanması, sigorta tutarının arttırılması ve uçak seferlerinin azaltılması gibi tedbilerin alınması gerektiğini anlatan Marçenko, ilgili turizm yerlerine alternatif olarak Rusların Rusya’nın Baykal, Karadeniz, Hazar Denizi ve Japon Denizi sahillerinde tatil yapabileceğini kaydetti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.