SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, AGİT’in Ukrayna ile ilgili kararlarını bloke etti

Rusya heyetinin tutumu nedeniyle AGİT toplantısında Ukrayna ile ilgili bir dizi belgelerin onaylanmasında zorluk yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2015 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2015 14:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, AGİT’in Ukrayna ile ilgili kararlarını bloke etti

Belgrad’da 4 Aralık tarihinde düzenlenen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Kurulu toplantısında Rusya Federasyonu heyeti, AGİT’in Ukrayna Özel Gözlem Misyonu’nun faaliyetleri ile ilgili bildiriyi onaylamayı reddetti.
 
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maryana Betsa, konuyla ilgili kişisel Twitter sayfasında yaptığı açıklamada, “En önemlisi
Rusya, Ukrayna Özel Gözlem Misyonu’nun faaliyetleri bildirisi başta olmak üzere bir dizi belgeyi bloke etti” diye bildirdi.
 
Bununla birlikte Maryana Betsa, Batı ülkelerinin heyet temsilcilerinin yaptıkları konuşmalarda Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırısını, Kırım’ın işgalini ve Donbas’taki durumun istikrarsızlaştırılmasını kınadığını kaydetti.
 
Öte yandan Rusya basını, Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Dacic’e atıfta bulunarak tarafların Ukrayna’daki durum ile ilgili ortak bildiriyi kabul edemediklerini bildirdi.
 
Nihai belgeyi bloke eden ülkenin Rusya olduğunu belirtmeyen Rus medyası, Dacic’in, “Bu durumda bir çözüm bulamadık. Birçok karar tasarısı vardı, ama ülkelerden birisi veya bir grup ülke belgedeki bazı maddeleri desteklemedi” şeklinde konuştuğunu ifade etti.
 
Bildirinin kabul edilmemesinin bu yönde çalışmalara devam edilmesi gerektiğini dile getiren AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier, “Konuyla ilgili bildirinin kabul edilmemesine rağmen AGİT çatışmanın çözülmesine yardımcı olmaya devam edecek” diye kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.