SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya, ambargoyu aşmak için kendi kripto parasını kullanabilir

Financial Times gazetesi, Rusya'nın kendi sanal para birimini geliştirme konusunda çalışmaya başladığını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 03.01.2018 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 03.01.2018 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, ambargoyu aşmak için kendi kripto parasını kullanabilir

Rusya'nın, batı tarafından kendisine uygulanan ekonomik yaptırımları aşmak için kendi sanal para birimini geliştireceği iddia edildi.



 



Financial Times’ın üst düzey Rus yöneticilerine atıfta bulunarak hazırladığı habere göre söz konusu Rus kripto para biriminin adı Cryptoruble olacak. Bu para biriminin hazırlanması için bizzat Vladimir Putin tarafından emir verildiği iddia ediliyor.



 



Rusya'nın geliştireceği kripto para birimi, diğer kripto para birimleri gibi hükümetlerin denetiminden sıyrılabileceği için, Rusya'ya kendisine yönelik yaptırımları delme imkanı verebilir. Rusya, resmi para birimi ruble yerine kripto para birimiyle uluslararası işlemler gerçekleştirebilir.



 



163095



 



Bilindiği gibi, Avrupa Birliği, Kırım’ın işgali ve Ukrayna’nın doğusundaki saldırısından dolayı Rusya’ya yönelik ekonomik yaptırımlar kararını ilk olarak 2014 yılında almıştı. Uzatılan ekonomik yaptırımlar uyarınca AB üyesi 28 ülke, Rusya'ya silah satışı yapmıyor. Yaptırımlarla, Rusya'nın petrol ve gaz sektörlerinde kullanılan bazı teknolojileri, AB ülkelerinden alması kısıtlanıyor. Ayrıca Rus kamu bankaları Avrupa'da finans sektöründen dışlanıyor. Özellikle ticaret ve yatırımlara yönelik kısıtlamaları içeren yaptırımlar, her 6 ayda bir uzatılıyor.



 



AB'nin mal varlığı dondurma ve seyahat yasağından oluşan ilave yaptırımları da pek çok Rus ve ayrılıkçı üst düzey görevliyi kapsıyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.