SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden umduğu karşılığı alamadı

Rusya'nın talebiyle yapılan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), Türkiye'nin Irak'taki eğitim birliği konusu masaya yatırıldı. Rusya'nın iddiaları yersiz çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2015 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2015 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden umduğu karşılığı alamadı

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Genel Konseyi'ni, Irak'taki Türk askeri varlığı ile ilgili ele almak için toplantı talep etmesi üzerine gerçekleşen toplantıda, Rusya'nın beklentisinin aksine Türkiye aleyhine bir karar çıkmadığı gibi Konsey'e Irak'ın mektup gönderdiği iddiası da asılsız çıktı.

Rusya BM Daimi Temsilcisi Vitaly Churkin'in toplantıya gerekçe olarak gösterdiği, Irak'ın BMGK'ya gönderdiği mektubun gönderilmediği ve Churkin'in bahsettiği mektubun 25 Haziran 2014 tarihinde gönderilen mektup olduğu ifade edildi. Churkin toplantıyla ilgili olarak hayal kırıklığına uğradığını ifade etti.

Türkiye BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik ise gazetecilere, DAEŞ ile yapılan savaşta Irak halkının ve hükümetinin yanında olup, Irak'ın toprak bütünlüğünün korunduğunu ifade ederek Türk askerinin eğitim amacıyla Irak'ta bulunmasının son derece normal olduğunu açıkladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.