SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’da otomobil fabrikaları faaliyetlerini durdurabilir

Rusya’nın Türkiye’ye karşı uyguladığı yaptırımları yüzünden, St. Petersburg otomobil toplama fabrikaları faaliyetlerini durdurmak zorunda kalabilir.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2015 23:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2015 08:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’da otomobil fabrikaları faaliyetlerini durdurabilir

İnterfax ajansın verdiği bilgilere göre, St. Petersburg Vali Yardımcısı Sergey Movçan Federal Gümrük Servisine, Türkiye’den gelen yedek parçalarla ilgili yasağın kaldırılması için başvuru mektup yolladı. Kentin otomobil farbikalarının yedek parçalara ihtiyacı var diye de gerekçe gösterdi.

Movçan mektubunda sektörü, “Otomobil sanayisi, St. Petersburg’un önde gelen sanayi sektörlerinden biridir. Şehrimizde dünyada lider otomobil  üreticilerinin fabrikaları mevcut, aralarında Toyota, Nissan, Hundai, Skania, MAN, ayrıca otomobil parçaları tedarikçileri de var.” şeklinde anlattı.

Movçan’a göre Rusya’nın binek araç üreticilerinin %24'ü St. Petersburg’da yer alıyor. Burada senede 400 bin araç üretiliyor, fabrikalarda 8 bin kişi çalışıyor. Putin, Türkiye’ye karşı yaptırımları kararı imzaladıktan sonra, şirketler gümrükte sorunlarıyla karşılaşmaya başladı. Parçalar günlerce gümrükten geçemediği için iş planları aksıyor. Movçan, yaptırımlar kapsamına girmeyen ürünlerin bile sıkı bir kontrolden geçirildiğini vurguluyor. Vali Yardımcısı, 26 Kasım’dan beri “Toyota Motors” için hiç bir deklarasyonun verilmediğini söylüyor. Benzer olumsuzlukları diğer şirketler de yaşıyor.

Movçan başvuru mektubunda,  “Bu durumun devam etmesi durumunda fabrikalar yakın zamanda işlerini durdurmak zorunda kalacaklar” diyerek olası krizi vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.