SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’da Türk ürünlerine karşı denetimin ne zaman başlayacağı belli oldu

Denetimler sınırda, depolarda ve perakende satış yerlerinde gerçekleştirilecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2015 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2015 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’da Türk ürünlerine karşı denetimin ne zaman başlayacağı belli oldu

Rusya Federal Tüketici Hakları ve İnsan Sağlığını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor), Türk ürünlerini arama amaçlı denetimlerin 1 Ocak’tan itibaren başlanacağını açıkladı.

Tüketici Hakları ve İnsan Sağlığını Koruma Servisi Başkanı Anna Popova, sıkı kontrolün sınırda, depolarda ve perakende satış yerlerinde yapılacağını bildirdi.

“Tabii ki, yasaklanan ürünlerinin Rusya Federasyonu’na sevkiyatını 1 Ocak’tan itibaren kontrol etmeye başlayacağız. Bahse konu olan ürünlerin üçüncü bir ülkeden gelme riskleri var. Biz buna hazırlık yapıyoruz” diyen Popova, Tüketici Hakları ve İnsan Sağlığını Koruma Servisi’nin Ocak ayını beklemeyip şimdiden denetimlere hazırlanmaya başladığını ve gerekli tüm tedbirleri aldığını söyledi.

24 Kasım, Rusya'ya ait SU 24 savaş uçağı Hatay, Yayladağı yakınlarında Türk hava sahasını ihlal ettiği için angajman kuralları çerçevesinde beş dakika içinde on kez uyarılmasının ardından Türk jetleri tarafından düşürüldü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 28 Kasım tarihinde Türkiye’ye yönelik ekonomik tedbirler içeren yaptırım kararını imzaladı. Söz konusu karara göre, Türk kanunları yetkisinde olan bazı kurum ve kuruluşların Rusya’da faaliyet göstermeleri yasaklanırken, Türkiye’den ithal edilen bazı ürünlerin alımının da geçici olarak durdurulacağı veya yasaklanacağı kaydedildi.

Karara göre, Rusya’da faaliyet gösteren şirketlerin, 1 Ocak 2016’dan itibaren Türk vatandaşlarının işe alımına da yasak getirildi.

Putin, yaptırım paketi kapsamında, Türkiye ile Rusya arasındaki vizesiz seyahat uygulamasının 1 Ocak'tan itibaren tek taraflı olarak askıya alınması kararı ile Rusya’daki tur operatörlerinin Türkiye’ye tur satışının yasaklanmasını da onayladı.

Ayrıca, Rusya ve Türkiye arasında gerçekleştirilen charter (kiralık) uçuşların da durdurulmasına ve Türk nakliye firmalarının Rusya’daki faaliyetlerinin yanı sıra, Karadeniz ve Azak Denizi'nde Rus deniz sahasında bulunan Türk deniz taşıtları üzerindeki denetimlerin de arttırılmasına karar verildi.  

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.