SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya'dan İngiltere'ye tehdit

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde konuşan, Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia,''Ateşle oynuyorsunuz, üzüleceksiniz.'' ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2018 08:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2018 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan İngiltere'ye tehdit

Büyükelçi Vasiyly Nebenzia BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, İngiltere’yi Rusya'nın diğer ülkelerle ilişkilerini ''zehirlemekle” ve ''Ateşle oynamakla” suçladı.



 



BM Güvenlik Konseyi, Rusya'nın talebiyle İngiltere'nin Salisbury kentindeki eski Rus ajanı Sergey Skripal ile kızı Yulia'nın zehirlenmesi olayındaki suçlamaları görüşmek üzere toplandı.



 



Rusya ve İngiltere'nin BM Daimi Temsilcileri, BM Güvenlik Konseyinde Skripal ile kızı Yulia'nın zehirlenmesi olayında birbirlerine karşılıklı suçlamalar yöneltti.



 



168483



 



Rus Büyükelçi Nebenzia, eski çifte ajan Skripal ile kızı Yulia'yı Rusya'nın zehirlediği suçlamalarını reddederek, ''Londra diğer ülkelerle ilişkilerimizi zehirlemeye başladı.'' dedi.



 



İngiltere'yi Rusya'ya karşı propaganda savaşı yürütmekle suçlayan Nebenzia, ''Daha iyi bir sahte hikaye ortaya atamaz mıydınız?'' dedi.



 



Nebenzia, ''Ateşle oynuyorsunuz, üzüleceksiniz.'' uyarısında bulundu.



 



İNGİLTERE’DEN CEVAP



 



Nebenzia'ya yanıt veren İngiliz Büyükelçi Karen Pirece da Rusya'yı "İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana dünyayı güvende tutan uluslararası kurumların altını oymakla" suçlayarak, Rusya’nın soruşturmada yer alma talebini ise "bir kundakçının kendi başlattığı yangının soruşturmasında yer almasına" benzetti.



 



168751



 



Rusya'nın kuşku altında olmasının iki nedeni bulunduğunu söyleyen Pierce, Moskova'nın "devlet destekli suikastlar düzenleme sicili olduğunu" ve "taraf değiştirenleri suikast için uygun hedefler olarak gördüğünü" savundu.



 



İngiltere'nin gizleyecek hiçbir şeyi olmadığını belirten Pierce, ''Kimyasal silah kullanımı soruşturmalarını engelleyen bir ülkeden ders alacak değilim.'' dedi.



 



Pierce, Rusya'nın sağlık durumu iyiye giden ajan Skripal'in kızı Yulia ile görüşme talebini aldıklarını ve Yulia'nın vereceği cevabı beklediklerini sözlerine ekledi.



 



RUSYA BMGK’Yİ KENDİ SİYASİ ÇIKARLARI İÇİN KULLANIYOR



 



Bu arada ABD'li Temsilci Kelley Currie'de Rusya'nın Güvenlik Konseyi'ni "siyasi çıkarları" için kullanmaya çalıştığını söyledi ve "Bu, bu kuruluş için uygun bir taktik değil" dedi.



 



Rusya önceki gün suikast girişimine yönelik ortak bir soruşturma teklif etmiş, ancak öneri Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü'ndeki oylamada reddedilmişti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.