SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’dan Moldova’nın talebine ret

Rusya, askerlerinin Transdinyester’den çekilmesi ile ilgili konuyu görüşmeyi reddetti.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2017 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2017 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’dan Moldova’nın talebine ret

Rusya, Moldova’nın Rus askerlerinin Transdinyester’den tamamen çekilmesi konusunun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu 72. oturumu gündemine alınması talebini reddetti. 
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Rusya’nın Birleşmiş Milletler Temsilcisi Vasiliy Nevenzya, söz konusu inisiyatifi “dostça olmayan ve oldukça beklenmedik” olarak adlandırdı.



158691



Daha önce Moldova’nın Rus askerlerinin Transdinyester’den tamamen çekilmesi konusunun Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu 72. oturumu gündemine alınmasını talep ettiği bildirilmişti. Moldova’nın Daimi BM Temsilcisi Viktor Moraru'nun ilgili taleple başvuru yaptığı öğrenildi. Rus askerlerinin varlığının uluslararası barışı ve güvenliği tehdit ettiği ifade eden Moraru, BM’yi Moldova’nın ulusal topraklarından yabancı askerlerin tamamen çekilmesine yönelik çabalarını desteklemeye çağırdı.
 
Ukrayna milletvekili İrina Friz de Ukrayna’nın Moldova’nın ilgili inisiyatifini destekleyeceğini açıklamıştı.
 
Mayıs ayında, Moldova Anayasa Mahkemesi, Rus askeri birliklerinin ülkenin Transdinyester bölgesinde bulunmasının işgal olarak kabul edildiğine ve anayasaya aykırı olduğuna karar vermişti. 21 Temmuz günü de Moldova Parlamentosu, Rus askerlerinin Transdinyester topraklarından çekilmesinin talep edilmesine ilişkin beyannameyi kabul etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.