SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’dan Ukrayna’ya yapılan para havalelerin hacmi 2,3 kat azaldı

2015 yılında Rusya’dan yurtdışına yapılan havale hacmi bazında Ukrayna dördüncü sırada yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2015 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2015 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’dan Ukrayna’ya yapılan para havalelerin hacmi 2,3 kat azaldı

Rusya’dan Ukrayna’ya yapılan havalelerin hacmi dokuz ay içinde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 2.3 kat kadar azaldı. Rusya Merkez Bankası’na göre havale edilen miktar 1,8 milyardan 770 milyon dolara düştü. Bahse konu havaleler "Western Union", "Rusya'nın Postası", "Unistream" BLIZKO, Contact, InterExpress ve benzeri havale sistemleri yoluyla Rusya üzerinden gerçekleştirilmekte.

2015 yılında Rusya’dan yurtdışına yapılan havale hacmi olarak Ukrayna dördüncü sıradaydı. Birinci sırada Özbekistan, ikinci sırada Tacikistan, üçüncü sırada Kırgızistan yer aldı. 2014 yılında ise Aralık ile Eylül ayı arasında Rusya’dan Ukrayna’ya 1,8 milyar dolar havale yapıldığı bildirilmişti. Ukrayna, Özbekistan ve Tacikistan’dan sonra üçüncü sıradaydı.

Dünya Bankasına göre, Rusya dünyada yurtdışına havale yapılan ülkeler arasında ABD ve Suudi Arabistan’dan sonra üçüncü ülke. Bu nedenle yine Dünya Bankasına göre Rusya’dan yutdışına yapılan para transferlerinin azalması, ekonominin yavaşlamasını ve rublenin zayıflamasını gösteriyor. Dokuz ay içinde Rusya’dan havale sistemleri üzerinden yurt dışına yapılan toplam havale hacmi 2.2 kat azaldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.