SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya’dan yeni turizm uydurması: "Suriye'ye Savaş Turları"

Rus turizm şirketleri Türkiye ve Mısır’ın yerini dolduracak yeni turizm bölgesi olarak Suriye'yi öneriyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2015 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2015 08:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’dan yeni turizm uydurması: "Suriye'ye Savaş Turları"

Rusya’da Türkiye ve Mısır tatil köylerin yerini “layıkı” ile alacak Suriye "savaş turları" buldular. Rus turizm şirketlerinden birisi, Suriye turlarını satışa sunmak istiyor. Tur kapsamında savaş yerleri ziyareti de olacak.

Novaya Gazeta’nın verdiği bilgiye göre Rusya'da savaş turunun patentini ilk alan turizm şirketinin Başkanı Anatoliy Aronov, turların üç avantajını sayıyor: Suriye'de Rusların olması, Suriyelilerin birçoğunun Rusça konuşabilmesi ve ayrıca Suriye'nin Rusları karşılamaya hazır olması.

Girişimci Anatoliy Aronov organizasyonu, “Bu tur altı ay içinde trend topik olacak (twitter özelinde sosyal medya gündemine girecek). Biz çok talep istemiyoruz. Ayda 20-30 kişi yeterlidir. İnsanlar uçakla Şam’a geçecek, otele yerleşecek, ben oradan arabası olan yerli Suriyeliyi arayacağım, o turistlere ilginç yerleri gezdirecek. İnsanlar tarihin nasıl yazıldığını merak ediyorlar.” diye anlattı.

Savaş Turizmi nedir?

Savaş turizmi dünyada zenginlerin yeni gözdesi olarak nitelendiriliyor. Bağdat'tan Mogadişu'ya birden fazla savaş bölgesinin binlerce dolar maliyetle gezilebilmesini öngörüp, savaş bölgelerinde gerçekleştiği için "karanlık turizm" olarak da ifade edilmekte. Libya ve Suriye gibi savaş bölgeleri haricinde Kuzey Kore'ye, ekonomik kriz nedeniyle bir dönem sokak gösterilerinin, ayaklanmaların yapıldığı Londra'ya da bu bağlamda turlar düzenlenmiş durumda. Suriye'de IŞİD yahut DAEŞ'in etkinlik kazanmasından önce özel zırhlı araçlarla yapılan gezilerin olduğu da bilinmekte. Savaş turizmi kimi görüşlere göre bölge ülkelerinin tanıtılmasına hizmet ettiği için olumlu kabul edilirken, bazı savaş suçlusu ülkelerin işledikleri savaş suçu ve işgalleri "turizm perdesi" altında aklaması nedeniyle "karanlık" yahut "kara turizm" olarak isimlendiriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.