SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, devrim yanlısı öğrencilerin ülkeye girişini yasaklamak istiyor

Rusya Federal Göç Servisi, yabancıların Rusya’da eğitim görme düzenini belirleyen yasaya değişiklikler getirilmesi teklifinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2015 09:09
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2015 07:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, devrim yanlısı öğrencilerin ülkeye girişini yasaklamak istiyor

Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı olan Devlet Duma’nın Anayasa Komitesi, 14 Aralık tarihinde Rusya’da eğitim gören yabancıların ülkede bulunma süresini uzatma imkanının sağlanmasını belirleyen yasa tasarısına değişikleri inceledi. Rusya Federal Göç Servisi, ikinci okumada milletvekillerine yasa tasarısının etkisini çok genişleten değişikliler sundu. Söz konusu değişiklikler, Rusya’ya giriş yapmak için öğrencilerin davet verilmemesi adına gerekçeler getirmekte.
 
Anayasa Komitesi, yabancının “Rusya’da anayasa düzeninin temellerinin şiddet yoluyla değiştirilmesinden yana olması, diğer hareketleriyle Rusyalıların güvenliğine tehdit oluşturması, terör (aşırıcı) eylemlerde bulunması ve bulunmayı planlaması, finanse etmesi, terör faaliyetlerini başka davranışlarıyla desteklemesi halinde” ülkeye giriş yapması için davet verilmemesini teklif ediyor.
 
Ayrıca tasarıya göre, son 5 yıl içinde sınır dışı edilen veya yabancı devlete teslim edilen (bir kereden fazla ise son 10 yıl içinde), Rusya veya dışında kasten suç işlediği nedeniyle tamamlanmamış veya kaldırılmamış sabıkası olan kişilerde Rusya’ya gelmek için davet alamayacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.