SON DAKİKA
Hava Durumu

“Rusya, geniş çaplı savaşa hazırlanıyor”

The New York Times gazetesi, Rusya’nın Arktika’da askeri üslerini çoğaltmaya, mevcut olanları ise genişletmeye başladığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 25.12.2015 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2015 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Rusya, geniş çaplı savaşa hazırlanıyor”

Rusya'nın kutup bölgesine yönelik askeri faaliyetleri ve buralardaki hareketliliği dikkat çekici bir noktaya geldi.

Amerikan The New York Times gazetesi, Rusya’nın askeri güçlerini arttırarak dünya arenasında kendini, Soğuk Savaş’tan beri hiç görülmeyen büyüklüğü gösterdiğini, böylece Batı ile ilişkileri gergin hale getirdiğini yazdı. 
Gazetenin ‘Rusya, yeni çağ için yeniden silahlanıyor’ makalesinde uzmanlar, Moskova’nın geniş çaplı savaşa hazırlandığını iddia etti.

Uluslararası arenada etkisini arttırmak için Rusya’nın Arktika’da askeri üslerini çoğaltmaya, mevcut olanları ise genişletmeye başladığını yazan The New York Times, Rusya Federasyonu’nun artmaya devam eden askeri bütçesine dikkat çekiyor. Buna göre 2014 yılına kıyasla 2015 yılında askeri amaçlar için Rusya yönetiminin 11 milyar dolar daha fazla ayırdığı kaydedildi.

Ancak analistler, Kırım’ın işgali ve Ukrayna’nın doğu bölgelerine saldırı için Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların, petrol fiyatlarının düşüşünün ve başka finansal problemlerinin Rus ekonomisini zayıflattığını, bundan dolayı gelecekte Rusya’nın askeri giderlerdeki artışın düşeceğini bildirmekte.

Rusya’nın 100 binden fazla kişiyi askere almaya ve binlerce askerin katılımı ile tatbikatlar düzenlemeye planladığını hatırlatan The New York Times, “Bu hareketler, askeri birliklerin hazırlığı ve dünyaya askeri gücü gösterme çabası. Bu tatbikatlarda, Rusya’nın nükleer silahlara sahip birlikleri de yer alıyor. Böylece ülkenin nükleer gücüne dikkat çekiliyor. Buna cevaben NATO da, kendi tatbikatların sayısını arttırdı” diye yazdı.

İsveç Savunma Araştırma Enstitüsü görevlisi Johan Norberg, “Rus resmi kaynaklarının gösterdiği durum, onların geniş çaplı devletlerarası bir savaşa hazırlandığını belli ediyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.