SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya izin beklemeden Kuzey Akım-2'nin inşaatına başladı

Rusya resmi izinleri beklemeden, Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı Projesi'ni hayata geçirmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 16:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya izin beklemeden Kuzey Akım-2'nin inşaatına başladı

Rusya, Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı Projesi inşaatı için henüz izinin verilmemesine rağmen projeyi ilerletmeyi sürdürüyor.

Deutsche Welle’nin aktardığı habere göre 27 Ekim Perşembe günü Rusya'dan Avrupa’ya doğalgaz sevkiyatının yapılmasının öngörüldüğü Kuzey Akım-2 projesinin inşaatı için kullanılacak ilk borular Rusya’dan Almanya’nın Rügen adasına getirildi. Orada boruların özel bir fabrikada betonla kaplanacakları duyuruldu.

Kuzey Akım 2 projesinden sorumlu Nord Stream 2 şirketi, maliyeti şimdiden 8 milyar euro olarak tahmin edilen boru hattını 2019 yılının sonunda devreye sokmayı planlıyor.

Rusya’dan Almanya’ya Baltık Denizi altından toplam 55 milyar metreküp kapasiteli iki ayrı deniz boru hattının yapılacağı proje için resmi anlaşma, Rus enerji şirketi Gazprom, Alman enerji şirketleri E.ON ve BASF ile merkezi Avusturya'da bulunan enerji şirketi OMV arasında Eylül 2015’te imzalanmıştı.

Ancak Polonya, Slovakya ve Ukrayna gibi Doğu Avrupa ülkeleri, Rusya’nın Avrupa’ya gönderdiği doğalgazı mevcut boru hatlarından göndermesi sayesinde aldıkları yıllık yaklaşık 3 milyar dolarlık transit ücretini kaybetmek istemiyor ve projenin yürütülmesine itiraz ediyor.

Rusya'nın enerji kaynaklarının satışını enerji savaşları çerçevesinde politik bir koz olarak kullanmaktan çekinmediği çeşitli uzmanlarca ifade ediliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.