SON DAKİKA
Hava Durumu

“Rusya'nın planına göre barış gücü Ukrayna’yı bölebilir”

Donbas’ın genelinde faaliyet gösterecek bir barış gücünün yerleştirilmesinin “umut verici inisiyatif” olabileceği ifade edildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2017 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2017 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Rusya'nın planına göre barış gücü Ukrayna’yı bölebilir”

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker, Donbas’ta sadece çatışma taraflarını ayırma çizgisine gönüllülerin yerleştirilmesinin Ukrayna’yı böleceği fikrini paylaştı.
 
Ukrayna’nın bir televizyon kanalına demeç veren Kurt Volker, Rusya Federasyonu’nun teklif ettiği gibi sadece tarafların ayrım çizgisine yerleştirilmesinin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Özel Gözlem Misyonu gözlemcilerinin güvenlik garantisini sağlamayacağını ifade ederek: “Rusya’nın Birleşmiş Milletler’deki teklifi, oldukça dar bir konseptli ve sadece tarafların ayrım çizgisi ile ilgili, ama aslında bu Ukrayna’yı daha fazla böler. Bu kimse için kabul edilemez, (bu teklif uygulanırsa) toprak bütünlüğü yeniden tesis edilemez” diye kaydetti.



159436



Bunun dışında Volker, Donbas’ın işgal edilen bölgesinin geneline barış günün gönderilmesinin sağlanması ve ağır silahların kullanılmamasının öngörülmesi, ayrıca Ukrayna-Rusya sınırının Ukrayna tarafından kontrol altına alınması halinde, bunun “umut verici bir inisiyatif olabileceğini” belirtti. 
 
Daha önce ABD’nin Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker, ABD’nin Ukrayna’ya savunma sistemlerini sağlaması gerektiğini ifade etmişti. 
 
Ayrıca Volker, Ukrayna ve Gürcistan’ın NATO’ya üye olmaya hazır olmadığını da belirtmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.