SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, silahlarını Donbas’tan çekmeye başladı

Ukrayna İşgal Edilen Bölgelerden ve İç Mültecilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Yuriy Grımçak, Rusya’nın hibrid ordusunun Donbas’tan çekilmesine ilişkin kararın kabul edildiğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2017 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2017 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, silahlarını Donbas’tan çekmeye başladı

Ukrayna İşgal Edilen Bölgelerden ve İç Mültecilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Yuriy Grımçak, Rusya Federasyonu’nun, Donbas’ın geçici olarak işgal edilen bölgelerinde varlığını azaltma sürecine başladığını ifade etti.
 
Konuyla ilgili Ukraynalı gazetecilere konuşan Yuriy Grımçak, Rusya’nın yavaş yavaş Donbas’tan silahlarını çekmeye başladığını belirtti. Grımçak’a  göre, silahların geri çekimi en değerli olanlarından başladı.
 
Grımçak, “Örneğin elektronik harp kompleksleri ve batarya savar sistemlerinin çekilmeye başladığına dair bir bilgi edinmiştim. Yani, ABD’nin bize sağladığı silahların benzeri Rusya’da üretiliyor. Rus ordusunda sayısı çok değil, bunlar çok nadir görülen ve çok pahalı silahlar. Rusların ayrıca insansız hava araçlarını geri çekmeye başladığına dair bilgiler de vardı” diye devam etti.
 
Bunun dışında Yuriy Grımçak, Rusya Federasyonu’nun 2018 yılından itibaren Ukrayna’nın Donetsk ve Lugansk illerinin işgal edilen bölgelerine sağladığı finansmanı durduracağı bilgisini paylaştı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.