SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya-Türkiye zirvesi iptal edildi

Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi düzenlenmeyecek.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2015 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2015 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya-Türkiye zirvesi iptal edildi

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenmesi planlanan Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi iptal edildi.

Kremlin’in sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılması beklenen toplantıya ilişkin soruyu cevaplarken “Hayır, yapılmayacak. Böyle bir toplantı planlanmıyor” dedi.

Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı, Ege Denizi’nde bulunan Smetlivıy Rus savaş gemisinin, Türk gemisi ile çarpışmayı önlediğini açıkladı. İki gemi arasındaki mesafenin 600 metreye indiği zaman Rusların Türk gemisine çok yakın bölgelere ateş açtığını, fakat gemiyi vurmamak için tedbirlerin alındığını bildiren Savunma Bakanlığı, ateş açıldıktan sonra Türk gemisinin yön değiştirdiğini kaydetti.

Ondan sonra Rusya, Türkiye’ye karşı ekonomik yaptırımları uygulayacağını ilan etti, Türkiye ile olan birçok ilişkiyi tek taraflı olarak kesti ve Rusya’da bulunan Türkiye vatandaşlarına baskı uygulamaya başladı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.