SON DAKİKA
Hava Durumu

Savaş karşıtı Rus sanatçı 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı!

Ukrayna'ya yönelik saldırılara karşı olan Rus sanatçı Aleksandr Skochilenko, markette etiket fiyatlarına savaş karşıtı mesajlar yazdığı için 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2023 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2023 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Savaş karşıtı Rus sanatçı 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı!

Ülkesinin Ukrayna'ya yönelik topyekun saldırılarına karşı olan Rus sanatçı Aleksander Skoçilenko, Rusya'nın saldırılarını protesto etti. Skoçilenko, bir süpermarkette fiyat etiketlerine saldırıların sona ermesine yönelik mesajlar yazdı. 

RUS SANATÇI 7 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Nisan 2022'de St. Petersburg'ta tutuklanan sanatçı Skoçilenko, Rus ordusu hakkında yanlış bilgi yaymak suçuyla bugün 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kalp rahatsızlığı ve çölyak hastalığı olan 33 yaşındaki Skochilenko, “Rus ordusu Mariupol'daki bir sanat okulunu bombaladı. Yaklaşık 400 kişi bombardımandan saklanıyordu” ve  “Ukrayna'ya Rus askerler gönderiliyor. Bu savaşın bedeli çocuklarımızın hayatıdır" şeklinde yazdığı mesajlarla yargılandı. 

Hapis cezasının yanı sıra Skoçilenko'nun 3 yıl internet kullanımına da yasak getirildi. Bu kararın utanç verici olduğunu dile getiren Skochilenko mahkemede, "Devletimizin ve kamu güvenliğimizin beş küçük kağıt parçasıyla bozulabileceğini düşünüyorsa savcımızın devletimize ve toplumumuza olan inancı ne kadar zayıf?” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.