SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Stalin ve Ukrayna'nın işgalini eleştiren şahsa 7 buçuk yıl hapis cezası!

Rusya'nın Sibirya bölgesinde yaşayan bir kişi, Sovyet diktatörü Josef Stalin'i ve Ukrayna'nın işgalini eleştiren paylaşımları nedeniyle 7.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2023 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2023 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Stalin ve Ukrayna'nın işgalini eleştiren şahsa 7 buçuk yıl hapis cezası!

Rusya'nın Sibirya bölgesinde yaşayan Igor Orlovskiy isimli bir kişi, Sovyet diktatörü Josef Stalin ile ilgili "Stalin, Hitler ile aynı derecede saldırgandı" ifadeleri ve Ukrayna'nın işgalini eleştiren paylaşımları nedeniyle 7.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

RUSYA'NIN UKRAYNA İŞGALİNİ ELEŞTİRMEK SUÇ

İşgalci Rusya Orlovskiy'i, Rusya'nın Ukrayna'nın liman kenti Mariupol'deki bir tiyatro salonunda saklanan sivilleri bombaladığını yayınladığı için Rus ordusu hakkında güya "sahte bilgiler" yayması nedeniyle suçladı.

İŞGALCİ PUTİN'İN YASAKLARI BİTMEK BİLMİYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin daha önce ülke çapında, Rus ordusunun Ukrayna'yı topyekun işgal etmesini eleştirmeyi ve bununla ilgili protesto düzenlemeyi yasaklamıştı. Bu kampsamda yüzlerce Rus vatandaşı, Ukrayna'daki savaşla ilgili yetkilileri eleştirmesi gerçekleri ve görüşlerini paylaştığı nedeniyle gözaltına alımıştı. Bir çoğu ise hapis cezasına çarptırılmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.