SON DAKİKA
Hava Durumu

SBU: FSB’nin “Ukraynalı ajanı” tutukladığı yalan

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Kırımlıların yaşam düzeyi kötüleşirken FSB’nin bunun sorumluluğunu Ukrayna’nın üzerine atmaya çalıştığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2017 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2017 14:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
SBU: FSB’nin “Ukraynalı ajanı” tutukladığı yalan

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da güya “SBU ajanının” tutuklandığını bildirerek Rusya Federal Güvenlik Servisi’nin bir diğer provokasyonunu başlattığını ifade etti.
 
Ukrayna Güvenlik Servisi’nden FSB’nin Kırım’da “Ukraynalı ajan” Gennadiy Limeşko’nun tutuklandığı iddialarına cevaben yapılan açıklamada, “Rus gizli servislerinin, giderek işgalci yönetimden memnuniyetsizliğini bildiren yarımada nüfusunu korkutmak için benzer sahte (fake) haberlere ihtiyaç duyduğunu düşünüyoruz” denildi. 
 
SBU, ayrıca Kırım sakinlerinin yaşam kalitesi kötüleşirken FSB’nin, Kırım’daki sorunlarda Ukrayna’yı ve kolluk kuvvetlerini suçlayarak tekrar “alışılmış yöntemleri” kullandığını ifade etti.



158375



Bununla birlikte Ukrayna Güvenlik Servisi Soruşturma Başmüdürlüğü’nün eski Başkanı Vasiliy Vovk, günümüzdeki Kırım’da sabotaj gerçekleştirmenin imkansız olduğunu belirtti.
 
Vasiliy Vovk, “Daha 2010-2013 yıllarında Kırım’da hayal edilemeyecek kadar çok FSB görevlisi vardı. Onlar resmi olarak Rusya Karadeniz Filosu’nun komutanlığı altındaydı ve Karadeniz filosu yanı sıra iç güvenlikle ilgili görevleri gerçekleştiriyorlardı. Ajanların sayısı 2 kat daha fazlaydı. Kırım’da her zaman “Rus dünyası”, Rus Kırım ve benzer konuların yanlıları vardı. Kırım’ın Rus işgali altında olduğu günümüzde ise sinek bile uçmaz, kimse kötü bir şey söylemez. Bunu, Rus bayrağına farklı bakan ve tutuklanan Kırım Tatarlarının örneğinde görüyoruz. Yarımadada sabotaj, terör eylemi gerçekleştirme olasılığı neredeyse hiç yok” diye kaydetti.
 
Daha önce Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da güya Ukrayna Güvenlik Servisi’nin (SBU) “ajanını” gözaltına aldığını iddia etti. Ardından Akmescit’in sözde Kiev Bölge Mahkemesi, gözaltına alınan Gennadiy Limeşko hakkında 2 ay tutukluluk kararı verdi. FSB, “Ukraynalı ajan” Limeşko’nun elektriklerin kesilmesi için Sudak-Novıy Svet elektrik hattını arızalamayı, Sudak-Tuvak (Rubaçye)-Aluşta bölgesinde ormanı kundaklamayı, Sudak-Novıy Svet karayolunun kapatılması için kayaların çökmesini sağlamayı, ayrıca Tuvak kasabası yakınında bir kamu tesisini kundaklamayı planladığını ileri sürdü.
 
Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Rus kolluk kuvvetleri, birçok kez Ukrayna vatandaşlarını güya sabotaj hazırladığı gerekçesiyle tutukladı. Ancak işgalcilerin benzer açıklamaları esasız olup siyasi güdümlüdür ve Ukrayna tarafından yalanlandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.