SON DAKİKA
Hava Durumu

Server Karametov için destek kampanyası başlatıldı

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da Rus kolluk kuvvetleri tarafından gözaltına alınan yaşlı Kırım Tatarı Server Karametov için kampanya başlatıldı

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2017 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2017 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Server Karametov için destek kampanyası başlatıldı

Yasa dışı olarak yargılanan Kırım Tatar Milli Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Çiygöz’e destek vermek amacıyla, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Yüksek Mahkemesi önünde dün tek başına protesto düzenlerken, Rus  kolluk kuvvetlerinin gözaltına aldığı Kırım Tatarı Server Karametov için destek kampanyası başladı.



Akmescit’in sözde Jeleznodorojnıy Mahkemesi, 8Ağustos'ta yapılan duruşmada Server Karametov’u Rusya İdari Suçlar Kanununun 20.2 maddesine göre (düzeni bozacak miting, gösteri vb. organize etme) suçlu bularak 10 bin ruble (167 dolar) para cezası vermişti.



158196



Buna karşılık daha önce de “Kırım Dayanışması” sivil toplum insiyatifi, Kırım’daki Rus işgalcilerin Kırım Tatar aktivistlerini, para cezalarına çarptırılmasına cevap olarak “Kırım Maratonu” adı altında yardım toplama kampanyası başlatılmıştı. Derneğin aynı yardımı Server Karametov için de başlatacağı duyuruldu.



Kampanya Dünya Kırım Tatar Kongresi Genel Sekreteri ve Kırım Derneği Genel Başkan Vekili Namık Kemal Bayar tarafından sosyal  medyadan şu şekilde duyuruldu:



Kırım Marafon'una biz de katılıyoruz!



158193



10 Ruble 56 Kuruş ediyor. Biz 1 TL veriyoruz. Üstü kalsın...
Marafon'a katılmak isteyenler, fotoğraflarını paylaşsın ve 1 TL'lik katkılarını Derneklerimize ulaştırsın.
Server Qarametov agamıza kesilen para cezasını biz ödeyelim.
#QırımMarafon
#ServerQarametov
#10RubleYok1TLVarÜstüKalsın





 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.