SON DAKİKA
Hava Durumu

Stoltenberg: Rusya'ya yönelik caydırıcılık artırılmalı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Putin'in Ukrayna'da kazanması halinde Rus saldırganlığının diğer ülkelere de sıçramasından korkuyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Stoltenberg: Rusya'ya yönelik caydırıcılık artırılmalı

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ile onlarca yıl sürecek bir çatışmadan endişe duyuyor. Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'nın ana karasına yönelik başlattığı topyekûn işgal girişimi ve saldırılarının Rusya lehine sonuçlanması hâlinde Rus saldırganlığının diğer ülkelere de sıçrayabileceğini belirten Stoltenberg, savunma sanayinin hızla güçlendirilmelisi gerektiğini belirtti.

"EN İYİ SAVUNMA UKRAYNA'YI DESTEKLEMEK"

Genel Sekreter Jens Stoltenberg Alman gazete Welt am Sonntag'a verdiği demeçte "NATO Rusya ile bir savaş peşinde değil ancak kendimizi on yıllarca sürebilecek bir çatışmaya hazırlamalıyız." dedi. Bir kez daha müttefiklere savunma sanayilerini daha hızlı geliştirmeleri çağrısında bulunan Stoltenberg, "Putin Ukrayna'da kazanırsa, Rus saldırganlığının diğer ülkelere yayılmayacağının garantisi yok. Şu anda en iyi savunma Ukrayna'yı desteklemek ve NATO'nun askeri yeteneklerine yatırım yapmaktır. Caydırıcılık ancak inandırıcı olduğu takdirde işe yarar" ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri, "Ukrayna'ya tedariki arttırabilmemiz ve kendi stoklarımızı yenileyebilmemiz için sanayi tabanımızı daha hızlı bir şekilde yeniden inşa etmemiz ve genişletmemiz gerekiyor. Bu da barış zamanlarındaki yavaş üretimden çatışma zamanlarında gerekli olduğu üzere hızlı üretime geçmek anlamına geliyor." dedi.

RUSYA UZUN BİR SAVAŞA HAZIRLANIYOR

Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkesinin ekonomisini uzun bir savaşa hazırladığı uyarısında bulundu. "Rusya tüm ekonomisini savaşa hazırladığı için biz de güvenliğimiz için daha fazlasını yapmalıyız." şeklinde konuştu.

Stoltenberg son olarak, Ukrayna'ya yardım konusunda ABD Kongresinden hala "evet" çıkmasını beklediğini de vurgulayarak, "ABD Kongresi'nin yakın gelecekte Ukrayna'ya daha fazla destek verilmesini kabul etmesi çok önemli. Tüm müttefiklerin taahhütlerini sürdüreceklerine güveniyorum." yorumunda bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.