SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriye’de ölen Rus askerlerinin cenazeleri gizlice Kırım’a gönderiliyor

Suriye’de savaşıp ölen Rus askerlerin cenazeleri işgal edilen Kırım’a gönderiliyor. Gerekçesi, Rus kamuoyundan asker kaybını gizlemek.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2015 19:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2016 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Suriye’de ölen Rus askerlerinin cenazeleri gizlice Kırım’a gönderiliyor

Ukrayna askeri istihbaratı Kırım’a, Suriye’de ölen Rus askerlerinin cenazelerinin teslim edildiğini öne sürdü. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Baş Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre Rusya Silahlı Kuvvetleri, Ortadoğu’daki askerlerinin ölümlerini Rus kamuoyundan gizlemeye çalışıyor.

İstihbarat Baş müdürlüğü haberi, “İşgal edilen Kırım bölgesinde bulunan AvuzKenegez (Novofedorovka) ve Kefe (Feodosya)’ye geçen Kasım ayı içerisinde, Suriye’de askeri çatışmalarda hayatını kaybeden havacı ve istihkam personelinden dört, deniz piyadelerinden de 10 askerin cenazeleri getirildi” diye bildirdi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı da Hazar Denizi'ndeki Rus deniz kuvvetlerinde hareketlilik gözlemlendiğini, amaçlarının Suriye'deki hedefleri vurmak olabileceğinin düşünüldüğünü açıkladı. Bahse konu küçük füze gemilerinin “Projekt 21631 Buyan-M” sınıfında olup isimlerinin; “Ugliç”,”GradSviyajsk”, “VelikiyUsyug” olduğu söylendi.

Ayrıca yine Ukrayna askeri istihbaratı, Suriye’deki Rus askerlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için bir adet “An-124” uçağının Rusya’daki “Çkalovskiy” havaalanı ile Suriye’deki Rus hava üssü arasında sürekli uçuş yaptığını da bildirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.