SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Temirgaliyev’in yerine milislerin başkanı atandı

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2014 16:33
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2014 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Temirgaliyev’in yerine milislerin başkanı atandı

Kırım Parlamentosu, 25 Haziran tarihinde yaptığı toplantısında Bakanlar Kurulu’nun yeni üyelerini atadı. Ayrıca milletvekilleri Kırım Başbakan Yardımcısı ve 1. Başbakan Yardımcısı adaylarını onayladı.

Böylece, Kırım 1. Başbakan Yardımcılığına daha önce Kırım Başbakan Yardımcılığı görevini yapmış olan Kırım'daki milislerin başkanı Mihail Şeremet atandı. Bu görevde daha önce Rusya yanlısı Kazan Tatarı Rustam Temirgaliyev bulunuyordu.

Yevgeniya Bavıkina, Ruslan Balbel, Sergey Doniç, Nikolay Yanaki, Dmitriy Polonskiy ve Georgiy Muradov Kırım Başbakan görevine, Larisa Opanasyuk Kırım Başbakan Yardımcısı ve Bakanlar Kurulu İdaresi Başkanı görevlerine atandı.

Yeni atanan Kırım Başbakan Yardımcısı Yevgeniya Bavıkina, Kırım Bakanlar Kurulu’nda ekonomik konularla ilgilenecek.

Toplam olarak, Sergey Aksyonov’un 17 Haziran tarihinde onayladığı Kırım’ın yürütme organları arasında 19 bakanlık, 8 komite, 5 hizmet ve 4 müfettişlik yer alacak. Kırım Başbakanı’nın biri 1. Başbakan yardımcısı olmak üzere 8 yardımcısı olacak.

Yürütme organlarının temsilcileri “göreve göre seçildiğini” belirten Kırım Parlamento Başkanı Vladimir Konstantinov, “Kırım Cumhuriyeti’nde iktidar yapısı Rusya Federasyonu’nun diğer birimlerinin yapısı ile karşılaştırılamaz, çünkü bizim problemlerimizin benzeri yok ve daha önce kimse böyle problemlerle karşılaşmamıştı. Kırım’daki bakanlıkların yaptığını hiçbir bakanlık ve müdürlük yapmadı” diye kaydetti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.