SON DAKİKA
Hava Durumu

TİKA'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Hırvatistan eğitimine destek

1875 yılında Zagreb’de kurulan Petar Zrinski İlköğretim Okulu’nun bütün branş sınıfları, TİKA tarafından gerçekleştirilen proje ile gerekli ekipman ve materyallere kavuştu.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2023 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2023 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
TİKA'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Hırvatistan eğitimine destek

Hırvatistan’ın Zagreb şehrinde  Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından uygulanan proje kapsamında ülke eğitimine önemli bir katkı yapıldı. Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Yavuz Selim Kıran ve TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik'in katılımı ile "Petar Zrinski İlköğretim Okulu Tüm Branş Sınıfları Kapasite Geliştirme Projesi" teslim töreni gerçekleşti.

PETAR ZRİNSKİ İLKÖĞRETİM OKULUNA DESTEK

Hırvatistan’ın en eski ve 555 öğrenci ve 75 çalışanı ile en yüksek mevcutlu okullarından olan Petar Zrinski İlköğretim Okulu, 2020 yılı mart ayında meydana gelen depremde gördüğü ağır hasar sebebiyle iki yıl boyunca öğrencilerini farklı okullara naklederek tadilata alınmıştı. 2023 yılında tamamlanan tadilat sonrası TİKA tarafından müzik, matematik, fizik, psikoloji ve beden eğitimi sınıflarında ihtiyaç duyulan; müzik sınıfı, deney laboratuvarı gerekli modern ekipmanlar ile donatıldı.

BÜYÜKELÇİ VE BAŞKAN YARDIMCISI ÖĞRENCİLER İLE VOLEYBOL OYNADI

Birçok toplumdan gelen öğrencilerin eğitim gördüğü Petar Zrinski İlköğretim Okulu’nda Büyükelçi Yavuz Selim Kıran, TİKA Başkan Yardımcısı Dr.Mahmut Çevik ve TİKA Zagreb Koordinatörü Sedef Bulut TİKA nın verdiği spor malzemelerini teslim etikten sonra öğrenciler ile birlikte voleybol oynayarak öğrencilerin sevinçlerine ortak oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.