SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Timoşenko: "Kırım Tatarları cesaret ve vatanseverlik örneğidir"

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2014 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2014 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Timoşenko: "Kırım Tatarları cesaret ve vatanseverlik örneğidir"

Ukrayna Cumhurbaşkanı adayı Yuliya Timoşenko, Kırım Tatar sürgününün kurbanlarını anma günü dolayısıyla bir bildiri yayınladı.

Yuliya Timoşenko’nun resmi sitesinde yayınlanan bildiride şu sözlere yer verildi:
“Bugün Ukrayna komünist rejiminin gerçekleştirdiği Kırım Tatar sürgününün kurbanlarını anıyor.”

“70 yıl önce, 3 gün içerisinde 200 binden fazla Kırım Tatarı hain olarak ilan edildi ve zorunlu şekilde Kırım’dan Orta Asya, Sibirya ve Ural bölgelerine sürgün edildi. Diktatörün istediği üzerine, diğer milliyet mensupları ile birlikte 2. Dünya Savaşı’nda vatanları için savaşan askerlerin masum aile mensupları sürgün edildi.”

“Matem gününde şiddete dayanan sürgününün kurbanları önünde saygıyla başımı eğiyorum. Vatanına dönmek isteyen ancak dönemeyen herkesi sonsuza dek hatırlayacağız.”

“Maalesef 70 yıldan sonra tarih tekrarlanıyor. Rusya Kırım’ı ilhak etti ve yine Kırım Tatarları vatanlarından yoksun bırakıyor. Kırım Tatarlarının evleri aranıyor, vatanlarına girişi yasaklanıyor, sürgün kurbanlarını anma etkinliklerinin yapılması yasaklanıyor… Tarih, Rusya saldırganları ve bir halkın geleceğini belirlemeye hakkı olduğunu düşünen Putin’i hiçbir şeyi öğretmedi. Ama biz biliyoruz ki, işgalcilerin iştahları bir ulus ya da milliyet ile sınırlı kalmıyor…”

“Böyle zor ortamda Kırım Tatarları bizim için cesaret ve yurtseverlik örneği oldu. Onları destekliyoruz ve onlara teşekkür ediyoruz. Kırım’ın Ukrayna’ya iade edileceği ve birlikte güçlü, Avrupalı ve çok milliyetli bir devlet kuracağımızdan eminim” denildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.