SON DAKİKA
Hava Durumu

Trump'ın oğlu Senato'da ifade verdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr Senato Adalet Komitesi'ne ifade verdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2017 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2017 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Trump'ın oğlu Senato'da ifade verdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Donald Trump Jr, Rusya'nın 2016 ABD Başkanlık seçimlerine müdahalesiyle ilgili iddiaların incelendiği soruşturma kapsamında, Senato Adalet Komitesi'ne ifade verdi.



7 Eylül, Perşambe günü ifade veren Donald Trump Jr, Senato’ya Haziran 2016’da elinde Hillary Clinton hakkında zarar verici bilgilerin var olduğunu iddia eden Rus bir avukat Natalia Veselnitskaya ile görüştüğü anlattı.



Konuya ilişkin toplam 5 saat süren ifadesinin 10 dakikalık açılış kısmında  Donald Trump Jr., 'Başkanlık adayı Hillary Clinton hakkında bilgi vermeyi vaadeden Rus avukat Natalia Veselnitskaya ile buluşmayı kabul ettiğini, çünkü Clinton'ın bu göreve 'uygunluğu' konusunda bilgi edinmek istediğini savundu. Teklifin hukuki olarak sorun yaratabileceğinin farkında olduğunu söyleyen Trump Jr., her türlü bilgiyi kullanmadan önce mutlaka avukatlarına konu hakkında danıştığını da kaydetti.



Hakkında çıkan iddiaları kabul etmeyen Trump Jr., hiçbir yabancı devletle çalışmadığını belirterek, böyle bir fiilde bulunan herhangi bir kişiyi de tanımadığını ifade etti.



Trump Jr., geri kalanı kamuya kapalı olarak devam eden ifadesinin ardından yaptığı paylaşımda, Senato komitesinin her sorusunu yanıtladığını ve verdiği yanıtların soruşturmayı tatmin edeceğine inandığını belirtti.



Daha önce, New York Times (NYT) gazetesi, Trump Jr'ın Clinton'a zarar verebilecek bazı bilgilere sahip olduğunu vadeden Rus hükumetiyle bağlantıları olan bir hukukçuyla buluşmayı kabul ettiğini iddia etmişti.



157425



NYT'nin haberinde, Donald Trump Jr'ın, başkan Trump'ın damadı Jared Kushner ve o zamanki kampanya sorumlusu Paul J. Manafort'la birlikte, Rus hukukçu Natalia Veselnitskaya ile görüştüğü belirtilmişti. Ancak görüşmede Clinton'a zarar verecek bir bilgi sağlanıp sağlanmadığı belirsiz.



ABD medyasında sızdırılan bilgilerin önüne geçmek için Donald Trump Jr, kendisine Clinton ile ilgili bilgi vereceğini iddia eden Rus hukukçu Natalia Veselnitskaya ile görüşmesi öncesi yaptığı yazışmayı Twitter hesabından paylaştı.



Bu e-postalar, daha sonra Trump'ın seçim kampanyasını yürüten Jared Kushner'a da iletildi.



158013



 



NYT'nin haberi sonrası, hem Trump Jr. hem de Veselnitskaya toplantının gerçekleştiğini doğruladı, ancak toplantıda ABD Başkanlık kampanyasının görüşülmediğini belirttiler.



ABD'li yetkililer, Rusya'nın ABD Başkanlık seçimlerine olası müdahalesini araştırıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.